Početna » (ВИДЕО) ЛОВЦИ У БАНИЧИНИ ОРГАНИЗОВАЛИ ХАЈКУ НА ШАКАЛА И ЛИСИЦУ

(ВИДЕО) ЛОВЦИ У БАНИЧИНИ ОРГАНИЗОВАЛИ ХАЈКУ НА ШАКАЛА И ЛИСИЦУ

Шакали, лисице и други предатори наносе вели штету сеоским домаћинствима у општини Смедеревска Паланка. Ловци организованим хајкама покушавају да смање број ових штеточина

од Паланка данас
0 Коментар

Хајка на шакала и лисицу одржана је у атару села Водице. Хајку је, уз подршку Ловачког удружења “Јасеница Југ” Смедеревска Паланка, организовала Ловачка секција Баничина.

У последњих десет година примећен је пораст броја шакала у нашој земљи, а због све већег броја овог предатора на територији општине Смедеревска Паланка, дошло је до наглог смањења остале дивљачи.Шакал је животиња предатор која нам је током деведесетих година дошла са румунских Kарпата. Од тада се намножила у готово свим крајевима Србије. Шакал уништава зечеве, младу срнећу дивљач, гнезда са пилићима фазана, јаребице и других птица, као и њихових јаја. Пошто он нема природних непријатеља, сем човека, на ловцима је да тај број шакала организованим хајкама, доведе на разумну меру, како би заштитили ловни фонд дивљачи.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept