(ВИДЕО) МЕДИЈСКИ ФОРУМ-ТОПОЛА 2019

Подржан од стране Министарства културе и информисања, у Тополи је одржан други медијски форум на тему „Депопулација становништва у Србији и медији – стоп за белу кугу и исељавање“.
У раду форума учествовали су Александар Гајовић, државни секретар Министарства културе и информисања, др Иван Маринковић научни сарадник у Центру за демографска истраживања Института друштвених наука, др Зоран Јевтовић редовни професор Филозофског факултета у Нишу, др Мирко Милетић редовни професор Факултета друштвених наука у Београду и Љубиша Бата Вујић, колумниста „Новог пута“.

У свечаном делу скупа уручене су награда за најбоље новинарске радове са другог конкурса, која носи име др Марка Младеновића, стручњака и хуманисте, једног од пионира борбе против „беле куге“.

Додељене су четири равноправне награде – за медијски допринос борби против депопулације у Србији, које се састоје од плакете и 15.000 динара. Сви награђени су присуствовали форуму а уз образложење жирија награђени су: Ратко Бечки, Kраљево, за ТВ репортажу: Дечји сокак“ емитован у Јутарњем дневнику, РТС, 24.10.2018. године, Владимир Лојаница, Ужице, за новински прилог: „Прогнозе ништа не значе ако желимо дете“, Блиц, 7.1.2019.,Слађана Тасић, Врање, за новински прилог: „Нешићи, најбројнија породица са југа Србије“, Информер, 3.5.2019, Душица Тасић, Београд, за ТВ репортажу: „Павличине – село без људи“ Душице Тасић, емитован у Београдском програму РТС-а, 23.7.2019. године

Добитник овогодишње посебне награде за вишегодишњи медијски допринос је Бранко Станковић, аутор емисије: „Kвадратура круга“ (РТС).

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-medijski-forum-topola-2019/