(ВИДЕО) МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ НА ПОЗИВ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ВУЧЕНА ПОСЕТИО ПАЛАНКУ

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, на позив председника општине Николе Вучена посетио је Смедеревску Паланку како би разговарали о успостављању рада Дневног боравка за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју „Пуж“, који је привремено затворен због епидемије корона вируса.

Министар Ђорђевић рекао је да проблем привременог затварања овог Дневног боравка мора да се реши у што краћем року, јер је његово функционисање веома значајно и у време епидемије, како због самих корисника, тако и због родитеља.

„На основу препоруке Кризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид – 19 Владе Србије, Министарство ће дати одобрење да од сутра ова установа почне са радом. Оно што је битно јесте да условима пандемије, боравак корисника буде краћи него иначе и организован у мањим групама, као и да се поштују све остале заштитне мере, како би се сачувало здравље корисника“, рекао је Ђорђевић.

Председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен захвалио је министру Ђорђевићу на залагању, а пре свега ефикасности, јер је за један дан решио проблем око поновног отварања Дневног боравка „ПУЖ“.

 „Министар Ђорђевић дао нам је јасне савете и кључ за решавање овог проблема и на томе му заиста дугујемо велику захвалност“, изјавио је Вучен.

Директор Центра за социјални рад, Данило Лабус истакао је да је сарадња са Министарством, од када је на челу министар Зоран Ђорђевић веома добра и нагласио да помоћ Министарства у раду и функционисању овог Центра никада није била у толико великој мери, као последњих година.

Приликом посете Смедеревској Паланци Ђорђевић је разговарао са инвеститорима корејске фабрике „Кјунгшин Кејбл“ којима је рекао да могу да рачунају на подршку у областима које су у надлежности Министарства.

„Пре свега пружићемо адекватну помоћ када је реч о плану мера заштите запослених и безбедности на раду, јер ће ова фабрика почети са припремним радом до краја ове године и у плану има да запосли око хиљаду радника из овог краја“, рекао је министар Ђорђевић.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-ministar-djordjevic-na-poziv-predsednika-opstine-vucena-posetio-palanku/

5 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • dragan mrašić on 14/10/2020 at 19:31

  Dali ste pokazali ministru kakve su nam ulice,kako niko neće 2godine da zameni izgorele sijalice(ulično osvetlenje),kako je cela mesna zajednica stara čaršija preskočena kada je rađena gasifikacija palanke a kancelarija mesne zajednice stara čaršija ne postoji već 10god) itd

  • dragan mrašić on 14/10/2020 at 19:29

  Dali ste pokazali ministru kakve su nam ulice,kako niko neće 2godine da zameni izgorele sijalice(ulično osvetlenje),kako je cela mesna zajednica stara čaršija preskočena kada je rađena gasifikacija palanke a kancelarija mesne zajednice stara čaršija ne postoji već 10godina (poštovani gospodine predsedniče Vučen kada smo glasali za vas nadali smo se da će da bude bolje)

  • Ivan Selisnik on 13/10/2020 at 20:22

  Zelim da iskazem veliko zadovoljstvo sto nas je posetio ministar Zoran Djordjevic na poziv predsednika Nikole Vucena,sa verom da je dolaskom poslata zajednicka,neformalna poruka da zakon i radnicka prava moraju da postuju i sprovode svi privredni subjekti na teritoriji SO Sm.Palanka.Verujem da su lokalne i okruzne inspekciske sluzbe primile jasnu poruku i da ce u buducem periodu povesti vise racuna o svom radu…!!!Pozdravljam ponovno otvaranje objekta“Puz“za nasu decu sa smetnjama u razvoju.Posebno me raduje poseta g Djodjevica i Vucena nasoj novoj fabrici „Kjungsin Kejbl“nasih KOREJSKIH investitora,ciji dolazak je konacno razbio lokalni tajkunski lobi koji je razbijen zahvaljujuci Vladi Srbije.Mnogi su i danas nezadovoljni postojecom fabrikom iz ciste zlobe i cinili su sve da njen dolazak sprece i opstruiraju.Srecom Vlada i kordinatori znaju da rade svoj posao kako valja i trebuje,tako da ce njen uspesan rad biti parce hleba za brojne porodice kao i sredstva za lokalnu budzetsku kasu.

  • Olivera on 13/10/2020 at 18:47

  Da li je direktor centra, rekao ministru da, opstina nije dala jednokratnu pomoc za 2019.? Zahtev podnet pocetkom februara, odobren i jos NE isplaceno. Samo se slikaju

  • Tuga on 13/10/2020 at 16:39

  Smederevska Palanka najgori grad u Republici Srbiji. Tuga, cemer i jad!!!

Komentari su onemogućeni.