(ВИДЕО) МИНИСТАР ОМЛАДИНЕ И СПОРТА ВАЊА УДОВИЧИЋ ПОСЕТИО ПАЛАНАЧКЕ СПОРТИСТЕ И ОПРЕМИО СПОРТСКОМ ОПРЕМОМ ОШ ХИМ

Данас је министар омладине и спорта Вања Удовичић у оквиру акције опремања 100 основних и средњих школа широм Србије спортском опремом и реквизитима, посетио Основну школу „Херој Иван Мукер“ у Смедеревској Паланци. Са министром су у делегацији били и председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић и државни секретар Драган Станић легендарни рукометни голман .

ОШ ХИМ  је овом приликом добила комплет који садржи сет голова, сет кошаркашких табли, одбојкашку мрежу као и 40 лопти.    Министар Удовичић је у изјави за медије апострофирао: „Циљ је  да се спорт учини доступним свима, да ревитализујемо основне услове за бављење спортом и да спорт буде избор сваког детета. Школа је база из које настају спортски шампиони, али и та која мора првенствено да физичку активност постави као активност која је саставни део живота и навика сваког детета, а не само деце која су у спортским такмичењима клубова.“

Уважене госте је дочекао председник Привременог органа Смедеревске Паланке Никола Вучен који је istako да је општина Смедеревска Паланка за 28 регистрованих спортских удружења на њеној територији определила средства у износу од 15 милиона динара за ову годину.

Након посете ОШ ХИМ делегација на челу са министром Удовичићем је посетила градски стадион где су га дочекала деца из свих спортских клубова наше општине.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-ministar-omladine-i-sporta-vanja-udovicic-posetio-palanacke-sportiste/