(ВИДЕО) „МЛАДИ СРБИЈЕ, БИХ И СЕВЕРНЕ МАКЕДОНИЈЕ“ КАО ПРОМОТЕРИ МИРА У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ

Пројекат „Млади Србије, БиХ и Северне Македоније“ спроводи Удружење грађана „Свет речи“ из Велике Плане (Србија) у партнерству са Удружењем за дијалог у породици и друштву „Мали кораци“ из Сарајева и НВО „Женска акција“ из Радовиша уз подршку Регионалне канцеларије за сарадњу младих  RYCO и Фонда Уједињених нација за изградњу мира UNPFB.
Циљ пројекта је подизање свести 24-оро младих од 16 до 25 година из Србије, Македоније, БиХ (са простора Западног Балкана) у односу на друге нације о важности толеранције, једнакости и поштовања различитости и њихово мотивисање да покрену креативне активности у својим срединама чији је циљ боље разумевање људских права.
Пројекат обухвата међурегионалну размену младих и сарадњу као предуслов за изградњу поверења међу младима из различитих етничких група. Учесници размене која је организована у Великој Плани у периоду од 05. до 12.02.2020.године су средњошколци/ке из Гимназије „Обала“ из Сарајева, СОУ „Kоста Сусинов“ из Радовиша, Велике Плане, Јагодине, Kучева и Великог Градишта присуствовали су радионицама које развијају вештине потребне за реализацију циља пројекта.

Фото: Свет речи

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-mladi-srbije-bih-i-severne-makedonije-kao-promoteri-mira-u-velikoj-plani/