(ВИДЕО) „МОЗАИК ИЗВАН СТВАРНОСТИ“ ДУЊЕ СИРМИУМ У ПАЛАНАЧКОЈ ГАЛЕРИЈИ МОДЕРНЕ УМЕТНОСТИ

У Галерији модерне уметности Народног музеја у Смедеревској Паланци синоћ је отворена изложба „Мозаик изван стварности“, аутора Дуње Сирмиум.

На последњем отварању изложбе, испратили смо у заслужену пензију Славенку Ћишић Урошевић, за коју смо навикли да редовно отвара овакве скупове, а своје ватрено крштење је овог пута имала, Александра Гедеон Станисављевић, нови кустос Галерије модерне уметности у Смедеревској Паланци. Приметићете да и она има два презимена као и њена претходница, али свака сличност је случајна а судећи према првом наступу на  отварању изложбе, Славенка ће имати достојну наследницу.

Иначе аутор изложбе, Дуња Сирмиум је рођена у Сремској Митровици 1984. Дипломирала је на Факултету примењених уметности, одсеку зидног сликарство, у Београду. Добитница је више признања, међу њима и друге награде на прошлогодишњем Интернационалном бијеналу Меморијалне галерије Душан Старчевић у Смедеревској Паланци. Ово је њена пета самостална изложба.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-mozaik-izvan-stvarnosti-dunje-sirmium-u-palanackoj-galeriji-moderne-umetnosti/