Početna » (ВИДЕО) НА ВЕЛИКОЈ МОРАВИ НА „ГЛАВИЊАРУ“ УПЕЦАНА ГРДОСИЈА ОД СОМА

(ВИДЕО) НА ВЕЛИКОЈ МОРАВИ НА „ГЛАВИЊАРУ“ УПЕЦАНА ГРДОСИЈА ОД СОМА

 

Ово се, кажу, дешава једном у 50 година. Млађани Вељко упецао је у Великој Морави праву „грдосију“, сома капиталца. Још се не зна колико је сом тежак, кажу, процењује се да има око између 60 и 80 килограма, наводи ТВ Центар.

Вељко Ивановић (23), члан Удружења спортских риболоваца “Бистро” из Свилајнца уловио је 7. марта на Великој Морави сома “капиталца” дужине 2,3 метра. После 20 минута борбе, уз помоћ колега риболоваца, успео је да из воде извуче праву рибљу “грдосију”.

Вељку је ово први овакав улов. Он је из Свилајнца и свакодневно долази на пецање на Велику Мораву.

– Дошао сам ту, пецали смо и на други забачај се упецао. Ту дуго већ пецамо и знамо где може да се очекује риба. Само је све стало, осетио сам ударац, подигао сам на горе и онда је кренула борба, такозвано пумпање. Све је трајало двадесетак минута.

Вељко каже да има јаку опрему па није био проблем да се избори са капиталцем. Kаже да је одмах схватио да пред собом има велику рибу. У извлачењу је, каже, имао помоћ колега, па су њих тројица једва некако извукла „неман“ из воде.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept