Početna » (ВИДЕО) НАБАВЉЕН НОВИ НАМЕШТАЈ И ОПРЕМА ЗА ПАЛАНАЧКЕ ВРТИЋЕ

(ВИДЕО) НАБАВЉЕН НОВИ НАМЕШТАЈ И ОПРЕМА ЗА ПАЛАНАЧКЕ ВРТИЋЕ

Председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен, посетио је данас ПУ "Чика Јова Змај”.  Њега је дочекала директорка Установе Гордана Јанојлић. Вучен је овом приликом истакао да је ове године уписан рекордан број деце у вртиће и то пре свега захваљујући томе што је цена за родитеље преполовљена.

од Паланка данас
0 Коментар
У ПУ „Чика Јова Змај“ и ове године уписан је рекордан број деце, 1260, док је њих 80 на листи чекања. Радује нас чињеница да се у нашој општини сваке године рађа све више деце, и то јесте циљ наше популационе политике коју спроводимо. Један од разлога великог броја уписане деца у вртићима је такође цена боравка која је нижа за 50 процената од економске , и за сада имамо најнижу цену вртића у окружења.И ове године смо обезбедили нови намештај за све вртиће у нашој општини, нове креветиће, ормаре за гардеробу и одлагање креветића, пратећу опрему, савремена наставна помагала као и нове играчке за децу. Тиме желимо да обезбедимо што боље услове за боравак малишана у вртићима, да расту и да се развијају у здравом окружењу са својим вршњацима.
Због повећаног броја уписане деце и листе чекања радићемо на проширењу капацитета предшколске установе. Урадили смо пројекат за изградњу новог вртића у граду као и пројекте за адаптацију осталих вртића на подручју општине.

У Кусатку такође имамо највише до сада уписане деце свих узраста, а посебно предшколаца. У току је реновирање и припремање простора за боравак предшколаца у издвојеном одељењу основне школе у Почевици намењеног једној групи предшколаца. Опремићемо део школе новом опремом и савременим наставним средствима намењених за предшколце.
Такође радимо пројекат за надоградњу зграде вртића у Кусатку чиме ћемо повећати капацитете објекта. Циљ нам да имамо што више уписане деце без листе чекања. Радимо све што је у нашој могућности како би за нашу децу створили што боље услове за њихов здрав развој и образовање, а родитељима помогли да што мање новца издвајају за боравак деце у вртићима.
Хвала свим васпитачима, спремачицама и сервиркама, куварима и пекарима, домарима и возачима као и целокупном особљу ПУ Чика Јова Змај на посвећеном раду и томе што брину о нашим малишанима. Посебна захвалнсот савету родитеља, као и свим родитељима који годинама помажу и учествују у разним акцијама и донацијама.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept