Početna » (ВИДЕО) НАЈСАВРЕМЕНИЈИ ДИГИТАЛНИ МАМОГРАФ ПОЧИЊЕ СА РАДОМ У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“

(ВИДЕО) НАЈСАВРЕМЕНИЈИ ДИГИТАЛНИ МАМОГРАФ ПОЧИЊЕ СА РАДОМ У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“

од Паланка данас
0 Коментар

Општа болница „Стефан Високи” у Смедеревској Паланци је недавно добила нови мамограф, чиме се подигао ниво дијагностичких могућности у овој здравственој установи.Мамограф, чија је вредност око 20 милиона динара, стигао је као део иницијативе Министарства здравља да унапреди опремљеност медицинских институција у Србији.

Овај значајан корак у побољшању здравствене инфраструктуре обезбеђује женама у Смедеревској Паланци и Великој Плани боље услове за рано откривање рака дојке.

Мамографија, као неинвазивна радиолошка метода, игра кључну улогу у раном откривању рака дојке. Светска здравствена организација препознала је мамографију као дијагностичку методу од суштинског значаја за идентификацију патолошких промена у дојкама. Ова технологија омогућава прецизан и рани преглед, чиме се повећавају шансе за успешно лечење.

Допремање мамографа у Општу болницу ”Стефан Високи” представља значајан корак ка унапређењу здравствене неге у Подунавском округу. Ова инвестиција не само да побољшава дијагностику рака дојке већ и пружа локалним женама могућност да обаве редовне прегледе у својој заједници. Очекује се да ће нови мамограф значајно допринети ефикасности превентивних програма и повећати шансе за брже откривање и лечење потенцијалних здравствених проблема.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept