(ВИДЕО) НИКОЛА ВУЧЕН УРУЧИО БЕСПЛАТНЕ УЏБЕНИКЕ ПРЕДШКОЛЦИМА У ВРТИЋУ ПЕТАР ПАН

Локалана самоуправа обезбедила је 400 бесплатних уџбеника за децу предшколског узраста са територије општине Смедеревска Паланка.

Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка је данас уручио прву количину уџбеника предшколцима у вртићу Петар Пан, а како је потврдио за наш портал, до краја недеље и сви остали предшколци у другим вртићима ће добити уџбенике, како би се што боље припремили за полазак у школу.

– Ово је само један мали део помоћи локалне самоуправе Предшколској установи „ Чика Јова Змај “ и нашим малишанима. У оваквим тренуцима је значајно помоћи, пре свега родитељима, а затим и васпитачима.  Овај вид литературе ће сигурно допринети да предшколци брже савладају градиво за полазак у школу. Надам се да су и родитељи задовољни. Сходно буџету Општине, помажемо и помагаћемо колико можемо. Желим да захвалим свим васпитачима на мерама које спроводе у својим групицама и на великој одговорности –  изјавио је председник Општине, Никола Вучен, а на питање како се одвијају и да ли се поштују превентивне мере у школама које су недавно отпочеле са радом, рекао је:

– За сада се мере свуда поштују. Из дана у дан пратимо епидемиолошку ситуацију, како на нивоу наше Општине, тако и читаве Србије. Ако дође до било какве промене, путем медија ћемо обавестити наше суграђане и родитеље ђака. Иако све функционише у најбољем реду, свесни смо да увек постоји један вид ризика. Драго ми је да су и наши ђаци озбиљно схватили целокупну ситуацију и да се придржавају свих мера.

Директорка предшколске установе, Гордана Јанојлић, овим путем, захвалила се локалној самоуправи на дивном гесту, који ће омогућити развој и напредовање сваког детета, док су предшколци кратком приредбом и рецитацијом поздравили председника Општине, и тако улепшали ову посету.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-nikola-vucen-urucio-besplatne-udzbenike-predskolima-u-vrticu-petar-pan/