(ВИДЕО) НИС ПОДРЖАО ОТВАРАЊЕ ПАМЕТНЕ УЧИОНИЦЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

У Основној школи „Олга Милошевић“ у Смедеревској Паланци свечано је отворена „паметна учионица“ за руски језик, чије је опремање и адаптацију подржала компанијаНИС у оквиру свог корпоративног програма „Енергија знања“. У овој учионици ће се, кроз мултимедијално учење, настава руског језика изводити на савременији и квалитетнији начин, чиме НИС наставља да доприноси популаризацији руског језика у Србији и побољшању услова за образовање у школама широм земље.
Свечаном отварању присуствовали су представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Школске управе Пожаревац, Руског дома у Београду, Руске школе при Амбасади Руске Федерације у Београду, локалне самоуправе, компаније НИС и руководства Основне школе „Олга Милошевић“ у Смедеревској Паланци.

Представници локалне самоуправе на челу са Петром Милићем председником СО Смед Паланка

Учионица за руски језик је адаптирана и реновирана, обезбеђена су нова, савремена учила, међу којима и паметна-интерактивна табла, на којој је, захваљујући софтверу, поред писања, могуће и гледање и претрага образовних садржаја, што наставу чини динамичном и мултимедијалном.
Ученици Основне школе „Олга Милошевић“ из Смедеревске Паланке редовни су учесници олимпијада из руског језика које организује компанија НИС, на којима остварују запажене резултате. Ђаци ове школе редовно учествују и на окружним и републичким такмичењима из руског језика, као и на међународној олимпијади „Лик Русије“, такмичењу у познавању руског језика, литературе, историје, уметности и културе, које организује средња школа при Амбасади Руске Федерације у Београду.

Дарко Димитријевић директор ОШ Олга Милошевић

Дарко Димитријевић, директор Основне школе „Олга Милошевић“ из Смедеревске Паланке, истакао је да се школа на све начине труди да олакша и осавремени начин учења светских језика и да је велика част да су кроз програм „Енергија знања“ компаније НИС добили нови кабинет за наставу руског језика.
„Средствима компаније НИС, која је много пута до сада показала висок степен друштвене одговорности према образовању, наша школа је добила најсавременији простор овог типа у Србији, чиме ће услови за рад наших наставника и могућности за учење наше деце бити доведени на највиши могући европски стандард, коме сви тежимо. Основна школа „Олга Милошевић“ је једина школа у нашем граду која чува руски језик, а неговање руског језика резултат је дубоке, пре свега духовне, повезаности наших народа и култура, али и дуге традиције учења и познавања руског језика на овим просторима“, рекао је Димитријевић.

Снежана Лакићевић НИС

Снежана Лакићевић, саветник заменика генералног директора у Функцији за односе са државним органима и корпоративне комуникације, навела је да компанија НИС континуирано улаже у образовање, у опремање учионица и лабораторија у школама и на факултетима широм Србије.
„Ниједан резултат није случајан, јер да претходних 6 година, откако постоји Олимпијада из руског језика, ваша професорка Даринка Бајкић није припремала ученике за учешће на Олимпијади, не би била могућа ни ова донација. Хвала професорки на труду и ентузијазму којима је преносила знање руског језика на претходне, а сигурна сам, и будуће генерације ученика ове, али и других сеоских школа у којима се руски језик изучава“, изјавила је Снежана Лакићевић.

Николај Михаилович Сеник директор Руске школе

Николај Сеник, директор Руске школе при Амбасади Руске Федерације у Републици Србији, поздравио је окупљене госте у име амбасадора Руске Федерације у Србији, Александра Чепурина, као и све ђаке који су изабрали да уче руски језик и нагласио да Основна школа „Олга Милошевић“ сваке године учествује у међународној олимпијади „Лик Русије“, на којој неко од њених ученика редовно остварује високе резултате.

 

 

Јулија Зорић Руски дом

 Јулија Зорић, руководилац одељења за образовне програме у Руском дому у Београду, обраћајући се ђацима окупљеним у новој учионици, нагласила је да јој је драго да руски језик опстаје уз подршку компаније НИС и њеног програма „Енергија знања“, а да уколико неко од деце буде желео да настави своје образовање у Русији, ове године су на располагању 122 стипендије за руске универзитете.


Преузимање делова текста или текста у целини је дозвољено, али уз обавезно навођење извора и уз постављање линка ка изворном тексту на www.palankadanas.com

Под истим условима могу се користити и фотографије које су производ сајта Паланка данас, остале се користе са дозволом треће стране и подлежу ауторским правима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-nis-podrzao-otvaranje-pametne-ucionice-u-smederevskoj-palanci/

1 comment

    • Vidak on 11/04/2019 at 17:48

    Bravo Darka….ko princeza SI!!!!

Komentari su onemogućeni.