понедељак, јул 15, 2024
Početna » (ВИДЕО) НОВА ГЕНЕРАЦИЈА МЛАДИХ ЏУДИСТА СТАСАЛА У ЏУДО КЛУБУ „КОБРА“ У ПАЛАНЦИ

(ВИДЕО) НОВА ГЕНЕРАЦИЈА МЛАДИХ ЏУДИСТА СТАСАЛА У ЏУДО КЛУБУ „КОБРА“ У ПАЛАНЦИ

Сала ”Партизан” у Смедеревској Паланци била је у суботу место где је више од осамдесет  џудиста Паланке и околине у организацији Џудо клуба ”Кобра” полагало за виша звања у овом спорту.
Такмичење је изродило кандидате са новим вишим звањима, појасима и створило услове за бољи просперитет овог спорта у нашој средини и шире.

Џудо клуб Кобра већ четири године упознаје Паланчане свих доба са овом племенитом вештином. Оснивач клуба проф. Стеван Стевановић каже да џудо није само спорт, у питању је стил живота који нас обликује да будемо добри људи, велики пријатељи, да живимо здрав стил живота и да будемо вредни и ван сале за тренинг.

Полагањем је руководила вишечлана комисија, на чијем челу је био наш прослављени џудо мајстор Вук Рашовић.

Џудо, као и већина борилачких вештина са азијског континента, степене познавања вештине представља различитим бојама појасева, од белог, до црног.

Самим доласком на тренинг постајете власник белог појаса, након ког можете полагати за жути, наранџасти, зелени, плави и браон, након којег долази прво мајсторско звање – црни појас, први дан.

Паланачки џудисти су се у претходном периоду успешно припремили за полагање, тако да су на крају сви заслужено положили и добили дипломе и нова звања.

Никада није срамота почети са учењем џудоа, а најбољи пример за то је оснивач ове вештине Кано Џигоро.

Његова жеља је била да се сахрани са белим, такозваним ученичким појасом, како би послао јасну поруку да је савршенство недостижно, те да је потребно стално усавршавати вештину, тренирати и уживати у свом раду – бити вечити ученик.

Тако да уколико пожелите да тренирате ову вештину, тренинзи у сали Партизан су сваког понедељка, среде и петка од 18 часова.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept