(ВИДЕО) НОВЕ СНЕЖНЕ ПАДАВИНЕ ОТЕЖАВАЈУ САОБРАЋАЈ У НАШОЈ ОПШТИНИ

Из ПЗП ПОжаревац и предузећа Нискоградња, сазнали смо да су државни путеви првог и другог реда проходни за саобраћај, али да се саобраћај одвија отежано због лоших временских услова, ниских температура, поледице, снежних падавина и местимично јаког ветра који ствара наносе.

Екипе су целе ноћи биле на терену и чистиле су снег са коловоза који је непрекидно падао до јутарњих часова. Со није бацана због ниских температура (-9 степени целзијуса) јер не би имала ефекта и путеви ће бити трертирани сољу када температура мало порасте. Државни путеви трећег приоритета (локални, сеоски путеви) чисте се тек након што се у потпуности очисте државни путеви првог и другог реда.

Аутобуски саобраћај се одвија отежано због снега на коловозу по селима и присутна су многа кашњења. У Мраморцу је аутобус ласте исклизнуо са коловоза на окретници па ће сачекати помоћ како би га извукли.

Због најаве ледених дана и температура које ће у целој Србији бити чак и до – 17С, на снази је четврти степен приправности који подразумева сву расположиву механизацију на терену 24 часа, док екипе путара раде на рашчишћавању снега и чине све да се саобраћај одвија на свим путним правцима.

Наглашавамо да ангажованост механизације, може бити и већа у случајевима појаве елементарних непогода и степена њихове јачине, а путари су спремни да реагују у складу са развојем ситуације на терену.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-nove-snezne-padavine-otezavaju-saobracaj-u-nasoj-opstini/