Početna » (ВИДЕО) НСЗ: ОДРЖАН ФОРУМ ПОСЛОДАВАЦА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

(ВИДЕО) НСЗ: ОДРЖАН ФОРУМ ПОСЛОДАВАЦА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

од Паланка данас
0 Коментар

Национална служба за запошљавање-филијала Смедерево организовала је форум послодаваца на тему Информисање о мерама активне политике запошљавања и промовисање значаја запошљавања теже запошљивих лица.Послодавци који су учествовали е на овом форуму били су информисани о актуелним јавним позивима као и о могућностима укључивања незапослених лица кроз разне облике радног ангажовања.

Форум послодаваца је био отвореног карактера и сви заинтересовани послодавци могли су да узму учешће. Форум је одржан  у у просторијама Испоставе Смедеревска Паланка.

На позив директорке Националне службе за запошљавање филијале Смедерево, Јасмине Беочанин, састанку је присуствовао и Никола Вучен председник општине Смедеревска Паланка.
Све мере подстицаја које спроводи НСЗ послодавцима могу да помогну на унапређењу и јачању пословања, а средства која се исплаћују по јавним позивима су бесповратна. Општина Смедеревска Паланка у сарадњи са Националном службом за запошљавање сваке године расписује Јавне позиве за самозапошљавање и запошљавање лица код послодаваца.
У нашој општини на заводу је тренутно 2. 061 незапослено лице што је за око 60 одсто мање него пре четири године. Активна политика запошљавања у великој мери утиче на смањење броја незапослених, како у читавој Србији тако и у нашој општини.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept