(ВИДЕО) ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ УКЉУЧЕНА У „НАЦИОНАЛНУ НЕДЕЉУ ПРОМОЦИЈЕ ДОЈЕЊА“

У нашој земљи Национална недеља промоције дојења обележава се 40. недеље у години која симболично представља трајање трудноће, а ове године обележиће се у периоду од 28. септембра до 4. октобра под слоганом „Подржимо дојење за здравију планету”.Слоган овогодишње Светске и националне недеље дојења указује нам на важност дојења у очувању животне средине и њен утицај на климатске промене, као и на императив заштите, промовисања и подршке дојењу за здравље људи и здравију животну средину.

ОБ „Стефан Високи“ из Смедеревске Паланке, као установа која активно учествује у промоцији дојења, као природног извора хране, је добила сертификат од Светске алијансе за подршку дојења као установа од значаја за подршку и промоцију дојења.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-ob-stefan-visoki-ukljucena-u-nacionalnu-nedelju-promocije-dojenja/

4 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Sandra on 01/10/2020 at 20:30

  Ja moram da kazem u vezi porodilista da samo 2 sestre jedna starija i mladja su dno dna… Ponasalju se umisljeno i odvratno po meni. Dva puta sam se poradjala u razmaku od 6 god i isto ponasanje imaju. Za ostale svaka cast.. I moram da pohvalim jednu bas stariјu babicu sa naocarima na zalost ne znam kako se zove ona mi je zena objasnila sve od A do Š sto bi rekli. A sto se tice decijeg odeljenja. Samo jedna doktorka dobra i ovaj sa naocarima ostali haos…Toliko

  • Majka on 01/10/2020 at 08:55

  Ministarstvo zdravlja se treba zvati. I reci kako se ophode sestre prema majkama i kako bajne nasminkane rovare po frižideru u trpezariji kuvaju kafe, i čekaju smenu ili neku porodilju da dodje umesto da potpomažu tom dojenju..
  Nego lepo zvati Loncara, da svi oni na vrhu čuju i znaju šta se dešava, pa dr. Ristic da se malo pozabavi time.

  • Smilja on 30/09/2020 at 21:36

  Taj direktor i ta glavna sestra. Malo da prošetaju po sobama i pitaju majke dal I’m se pomaže uopšte. A ne da meni piše na otpustu „uspostavljena laktacija“ nit uspostavljena, nit sam naučila kako rodjeno dete da nahranim, nit kako da izvučem višak mleka. Nista. Noću ne spavam is bolova u grudima, plačem, niko ništa ne pita, meni grudi pune mleka, a one dohranjuju, i ne pitaju da li znaš, jel ti treba pomoć.
  Razočarana sam.

  • Majka on 30/09/2020 at 21:28

  Želim nesto da kažem u vezi bolnice, doktora, sestara i porodilista i uopšteno podrške majkama tj. Prvorotkama u vezi dojenja.
  SRAM VAS BILO!!! Sve vas do jednog. Stid i sramota.
  Znaci ne da nisu podrška majkama,ne želi ni jedna sestra, babica, niko,NIKO ne želi da pokaže kako to ide, kako da se namesti beba, majka, sta kad ide, kako ide, kako funkcioniše,kako da se izmlazavala majka, kako da se masira, kad da krene da se masira
  . Uopšteno psihički je teško to, i to svaka žena koja je rađala zna. I zbog te njihove lažne podrške, majke odustaju od dojenja jer ništa ne znaju i prelaze na AD mleko.

  Kad bi se malo više angažovali i pomagali možda bi i imali šta da kažu lepo i da ne lazu.
  Jer oni kao stručnjaci koji se mnogo često susreću sa mladim majkama mogu da pomognu i da se stvarno malo aganzuju.

Komentari su onemogućeni.