(ВИДЕО) ОБЕЛЕЖЕНО БАДЊЕ ВЕЧЕ У ХРАМУ СВЕТОГ ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ПАЛАНЦИ

Православни верници у општини Смедеревска Паланка обележили су Бадње вече традиционалним уношењем и паљењем бадњака, литургијама у храмовима и породичним окупљањем за посном трпезом, пред најрадоснихи хришћански празник Божић – празник којим се прославља рођење Исуса Христа.

Паљењу бадњака испред православних храмова присуствовао је велики број наших грађана. Хладно време није сметало великом броју верника да се окупе у црквеним портама и присуствују најпре вечерњој литургији, после које је уследило и паљење бадњака.

Уцркви Светог Преображења Господњег у Паланци је приређен и ватромет а било је и послужења за вернике. Овом приликом Никола Вучен председник општине Смедеревска Паланка, је свим грађанима честитао Божић и Нову годину, уз поруку да је дошло време да се забораве несугаслице како би заједнички радили на бољитку наше општине.

Службама бденија и паљењем бадњака у православним храмовима најављује се рођење Спаситеља, чији се долазак на свет слави као почетак новог времена и као најрадоснији догађај у хришћанству.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-obelezeno-badnje-vece-u-hramu-svetog-preobrazenja-gospodnjeg-u-palanci/