(ВИДЕО) ОБИЛНА КИША ПРАЋЕНА ЈАКИМ ВЕТРОМ И ГРМЉАВИНОМ ПОГОДИЛА СРБИЈУ

Велики део Србије вечерас је погодила олуја са обилним пљусковима, грмљавином и јаким ветром. У Београду је јак пљусак почео око 19 часова, невреме праћено јаким ветром протутњало је кроз Нови Сад, а у Лозници је услед олује нестало струје у готово целом граду.

У Новом Саду су падали обилна киша и град величине лешника. Поједине саобраћајнице су блокране, вјетар је обарао гране и дрвеће, а има и више оштећених аутомобила.

Олујни ветар и град погодили су и оближњи Беочин где је оборено једно дрво, а гране су покидале каблове тако да је део места без струје.

Град је уништио усјеве у насељу Гложан у општини Бачки Петровац, као и у Бачкој Паланци.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење да је у Београду на снази наранџасти, а у окружењу црвени метеоаларм.

У Паланци је такође око 20 часова почело да грми и да пада киша уз јаче ударе ветра, али већих проблема за сада није било у нашој општини што се тиче ове кише, страдала је по која трула грана  а  овог пута је било мање падавина тако да смо избегли пливање по улицама.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-obilna-kisa-pracena-jakim-vetrom-i-grmljavinom-pogodila-srbiju/