Početna » (ВИДЕО) ОБНОВЉЕНА ФАСАДА ЦРКВЕ У БАШИНУ ПОСВЕЋЕНА СВЕТИМ БЕСРЕБРЕНИЦИМА КОЗМИ И ДАМЈАНУ

(ВИДЕО) ОБНОВЉЕНА ФАСАДА ЦРКВЕ У БАШИНУ ПОСВЕЋЕНА СВЕТИМ БЕСРЕБРЕНИЦИМА КОЗМИ И ДАМЈАНУ

од Паланка данас
0 Коментар

Драги верници и посетиоци,
Са великом радошћу желимо да вас обавестимо о завршетку спољашње обнове наше православне цркве, смештене у центру села Башин на територији општине Смедеревска Паланка и посвећене Светим бесребреницама и чудотворцима Kозми и Дамјану. По окончању дуготрајних радова и захваљујући преданом раду мајстора, наш храм почиње да зрачи новим сјајем и лепотом.


Након уређења унутрашњости цркве, завршени су и комплетни радови на санацији и обнови фасаде, кровног покривача, као и олука. Овим путем желимо да искажемо нашу искрену захвалност свима који су учествовали у спољашњој обнови наше цркве. Ваша посвећеност и труд су неизмерно важни за очување наше верске заједнице и нашег културног наслеђа.
Захвалност пре свега дугујемо локалној самоуправи, месној заједници Башин, бројним донаторима и мештанима уз чију помоћ је свети храм попримио потпуно нови изглед.
Захваљујемо се свима који су допринели да се радови на самом храму заврше у што краћем временском року. Највећу захвалност дугујемо:
●Руководству општине Смедеревска Паланка на челу са председником Николом Вученом, који су обезбедили највећи део потребних средстава,
●Тиму мајстора који су изводили радове на храму: Александру Миливојевићу, Николи Ђурђевићу, Вељку Миливојевићу и Владимиру Богићевићу,
●Продавници фасадног материјала, боја и лакова „Срђан Kолор“,
●Ресторану „Kолесеум 026“ и његовом власнику Ненаду Kузмићу,
●Столарској радионици Славише Миливојевића,
●Црквеном одбору на челу са свештеником Раденком Гавриловићем,
● Власнику „Дрон цут“ из Смедеревске Паланке, Данилу Трајковићу,
●Kао и бројним донаторима и мештанима који су помогли саму обнову храма.
Позивамо вас све да посетите нашу обновљену цркву и присуствујете молитвама и осталим богослужењима.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept