(ВИДЕО) ОДРЖАН ПЕРФОРМАНС ПОСВЕЋЕН УБИЈЕНОМ СТЕФАНУ ФИЛИЋУ ИЗ ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ

У Великој Плани је претучен је матурант Стефан Филић који је након тридесет сати преминуо у Ургентном центру у Београду. Претукли су га вршњаци из исте школе, њих четворица (од којих су двојица малолетници).

У Смедеревској Паланци други младић је сурово претучен у кафићу у строгом центру града. Такође, без разлога. Сукоби су учестали у касним сатима, викендом, празником и у време распуста. Увођењем строжих правила и казни у школе, само се делимично утиче на проблем насилног понашања.

Пројекат „НАЈјаче против насиља!“ је наставаак пројекта „Kул је да знаш! Вршњачком медијацијом против насиља“ који реализује Удружење „Свет речи“ из Велике Плане.

Овог викенда, 29. и 30. августа УГ „Свет речи“ организовало је тренинг и перформанс против насиља који су посвећени убијеном Стефану Филићу. Група младих имала је обуку у ресторану ЕУШ „Вук Kараџић“ и у школском парку, а група професора у хотелу „Вир“.

Завршна активност тренинга био је перформанс „НАЈјаче против насиља!“ који су учесници/це тренинга извели у дворишту ЕУС „Вук Kараџић“ у Великој Плани, испред Меморијалне учионице „Стефан Филић“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-odrzan-performans-posvecen-ubijenom-stefanu-filicu-iz-velike-plane/

1 comment

    • Penzioner on 03/09/2020 at 07:53

    Stefana nema….svu cetvoricu treba kazniti dozivotnom a ja sam i za smrtnu kaznu pa nek vide kako to izgleda….

    .

Komentari su onemogućeni.