(ВИДЕО) ОДРЖАН САСТАНАК АКТИВА ДИРЕКТОРА ШКОЛА ПОВОДОМ НАДОКНАДЕ ЧАСОВА

Данас је у ОШ „Олга Милошевић“ одржана састанак Актива директора основних и средњих школа са територије Паланачке општине. Једна од главних тема је била надокнада часова због продуженог зимског распуста.

Према информација које смо добили од Јелене Јелић, председнице Актива директора, они ће упутити предлог да се надокнада часова у паланачким школама обави суботом. Када добију коначну потврду министарства о томе ће сви ученици бити обавештени.

Фебруарски део зимског ученичког одмора у Србији требало је да буде завршен 18, али је на предлог Златибора Лончара, министра здравља, продужен до 25. фебруара због захуктале епидемије грипа у Србији.

Иако је Министарство просвете дало могућност директорима основних и средњих школа да смисле моделе по којима ће њихови ученици надокнадити пропуштено, надлежни ће њихове предлоге ипак морати да аминују и неће дозволити да деца седе у клупама по осам, девет часова дневно.

Младен Шарчевић, министар просвете, каже да надокнада пет пропуштених дана неће ићи на штету ђака.- Дали смо одрешене руке директорима школа да смисле своје комбинације и пошаљу их Министарству. Већ сада је јасно да постоји неколико модела да се пропуштено надокнади, а да ученици не трпе. Нема сажимања, односно неће се одрађивати све одједном.

Према његовим речима, „долази у обзир нека субота или да се комбинује неки дан када су деца најмање оптерећена“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-odrzan-sastanak-aktiva-direktora-skola-povodom-nadoknade-casova/