(ВИДЕО) ОДРЖАН „СКУП ПАРТЕНОНАЦА“

Станари зграде Партенон, која се налази у центру Смедеревске Паланке и која је саграђена 1969 године, дошли су на једну лепу идеју која је и остварена овог викенда.

Наиме, идеја је била да се у дворишту зграде направи једна журка на коју ће доћи сви станари зграде Партенон, они садашњи а и бивши. Намера је била да се уприличе сусрети са неким људима који су одрасли овде али су стицајем околности отишли у свет или се одселили у друге градове. Према неким грубим бројкама у Партенону је живело више од 700 људи али та цифра је сигурно и већа. Све у свему од идеје до реализације није много протекло тако да се у суботу Скуп партенонаца одржао у најбољем светлу.

Захваљујући Драгану Јовановићи Врабцу, такође партенонцу, који са својом фирмом ДОО Казабланка обавља угоститељску делатност са шаторима, један шатор је „никао“ и у Партенону тако да је све било спремно за почетак скупа. Договор је био да се за скуп одвоји по 1000 динара и то се односило на млађу популацију док пензионери и деца нису плаћали ништа. Музика уживо, предјело, печење и доста пића у врелој ноћи разгарило је душе више од 200 присутних гостију-домаћина који су били присутни.

Све у свему једна лепа идеја и као су рекли партенонци овако нешто нема нигде у свету и требало би сви да виде и да ово буде пример као се комшије односе једни према другима. Део атмосфере и утиске станара погледајте у видео прилогу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-odrzan-skup-partenonaca/