(ВИДЕО) ОДРЖАНА 11. СЕДНИЦА ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

У Малој сали Скупштине општине Смедеревска Паланка одржана је 11. седница Привременог органа Општине Смедеревска Паланка. Све тачке су већином гласова или једногласно усвојене а најзначијна је била одлука о преузимању ЈКП „Пијаце, зеленило и чистоћа“ од старне ЈКП „Општинска гробља“ која ће преузети све надлежности које је до сада обављало ово јавно предузеће.

Чланови Привременог органа су  гласали за Измену оснивачких акта ЈКП „Пијаце, зеленило и чистића“ и ЈКП „Општинска гробља“ а потом и о престанку права коришћења и управљања ЈКП „Пијаце, зеленило и чистића“ и додели тих права ЈКП „Општинска гробља“.

Дошло је и до смене вд директора Архива „Верослава Вељашевића“, тако да је сада на челу ове установе Снежана Цанковић, мастер историје уметности,  уместо досадашњег вд директора Срђана Челића

Измењене су Одлуке о образовању месних заједница и о донета су решења да се за вршиоце дужности председника Савета месних заједницаименију:

 1. Колонија – Воја Тодоровић
 2. Центар – Љубиша Милојевић
 3. Стара Чаршија – Александар Лопаћанин
 4. Водице – Берислав Марковић
 5. Стојачак – Јасминка Крсмановић
 6. Баничина – Борко Јелић
 7. Мала Плана – Марко Симић
 8. Придворице – Милован Цветковић
 9. Церовац – Милош Милановић
 10. Башин – Миленко Лазић
 11. Мраморац – Марко Милановић
 12. Грчац – Стефан Мијаиловић
 13. Влашки До – Новица Филиповић
 14. Голобок – Горан Вељковић
 15. Бачинац – Владан Живановић
 16. Глибовац – Драган Петровић
 17. Ратари – Милош Ђурђевић
 18. Кусадак – Милош Маторкић
 19. Селевац – Живорад Стојић

ОШ „ХРШ“ И ОШ „ХИМ“ су добиле педагошког асистента а донет је и закључак о заузећу јавних површина за постављање тезги за 8. март у центру града а одобрени су и захтеви за доделу финансијске помоћи.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-odrzana-11-sednica-privremenog-organa-opstine-smederevska-palanka/

2 comments

  • Sss on 10/02/2018 at 22:09

  Predlazem da se u Palanci uvode privremene mere i organizuju lokalni izbori na svakih pet meseci! Jedino tako će ovaj grad obnoviti infrastrukturu i uznapredovati jer bilo koja struktura koja se zadrži duže na vlasti samo će naneti štetu ovom gradu i opštini! Razlog? Veliki procenat nepismenosti i neobrazovanosti kod ljudi koji političe u ovoj opštini! Naročito se to odnosi na odbornike i kandidate za odbornike!

  • Katastrofa on 10/02/2018 at 19:54

  A ko će preći u JKP opštinska groblja? Samo oni sa članskom kartom SNS? Neradnici? Ako su groblja u plusu, a JKP Pijace u minusu, što im oduzimate delatnosti, da bi pre propala? Užasni ste! Sram vas bilo!

Komentari su onemogućeni.