(ВИДЕО) ОДРЖАНА 17. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ

Данас је у кабинету председника општине Смедеревска Паланка, Николе Вучена, одржана 17. седница Општинског већа Општине Смедеревска Паланка.

Пред члаовима већа се нашло 23. тачке, које су једногласно и усвојене. Оно што би издвојили јесте постављање вд начелника Општинске управе а то је Ана Тучић која ће ову дужност обављати уместо досадашњег начелника Драгослава Живанчевића, због подношења оставке на ту функцију, из личних разлога како је сам навео.

Разматран је и извештај о извршењу буџета Општине Смедеревска Паланка за период 1.1.2018-30.9.2018, који износи фантастичних 98,65 процената. И даље проблем праве принудна извршења, тј неизмирене обавезе из времена власти Демократске странке која и даље стижу на наплату.

Разматран је и ребаланс буџета, који је увећан за више од 20 процената  и који сада износи  1.414.985.284 динара заједно са текућим приходима и приходима корисника буџетских средстава.

Утврђен је и Нацрт Статута Општине Смедеревска Паланка и упућен позив на јавну расправу која ће трајато од 23. новембра до 5. децембра,  разматране су и измене програма за коришћење субвенција у ЈКП Водовод, ЈКП Општинска гробља као и ЈП Паланка. у даље мтоку седнице разматране су измене и допуне плана пословања и финансијских планова јавних предузећа а треба истаћи да је дата и сагласност на ценовник о коришћењу јавних паркиралишта као и уклањању непрописно паркираних возила.

Донето је и одобрење о заузећу јавне површине за продају новогодишњих украса у улици Првог Српског устанка од 15.12.2018 до 7.1.2019 године.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-odrzana-17-sednica-opstinskog-veca-smederevske-palanke/