Početna » (ВИДЕО) ОДРЖАНА 17. ЗИМСКА ШКОЛА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

(ВИДЕО) ОДРЖАНА 17. ЗИМСКА ШКОЛА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

од Паланка данас
0 Коментар

 

Седамнаеста зимска школа, коју традиционално организује Пољопривредна саветодавна и стручна служба Смедерево, одржана је у сали Скупштине општине Смедеревска Паланка.
После поздравне речи директора Пољопривредне службе Смедерево, Горана Павловића, о сортименту кукуруза и сунцокрета говорио је Стефан Ђурђевић из Института за ратарство и порвтарство у Новом Саду. На ову тему, уз презентацију биостимулатора Утрисха Н, говорио је и дипломирани инжењер Ана Симић, представница Пионира.

Агросаву је представио дипломирани инжењер Иван Јовановић који је одржао предавање о АС хибридима и заштити кукуруза и пшенице од корова и болести. Хибриде кукуруза за 2024. годину представио је дипломирани инжењер Ненад Матијевић из Сyнгенте.

Болести коштичавог воћа представила је Славица Стојкић из Пољопривредне саветодавне и стручне службе Смедерево. Њена колегиница Снежана Петровић је говорила о трошковима на пољопривредном газдинству, осигурању и кредитима у пољопривреди, док се Биљана Николић, такође из ПССС у Коларима, бавила адаптацијом пољопривредне производње на климатске услове.

У другом делу предавања, о подешавању прскалица и амортизера, али и о тестирању уређаја за апликацију пестицида, говорио је дипломирани инжењер Миладин Виторовић, а за крај дружења са пољопривредницима у Смедеревској Паланци, диверзификацију на пољопривредном газдинству представила је Сања Миловановић Миленковић из Пољопривредне саветодавне и стручне службе Смедерево.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept