(ВИДЕО) ОДРЖАНА 19. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ ПАЛАНКА

Данас је у малој сали СО Паланка одржана 19. седница Општинског већа.  На Дневном реду нашло се 27. тачака за одлучивање и евентуално прослеђивање Скупштини на усвајање.  Двочасовној седници овог пута присуствовали су и новинари.

Прве тачке су се углавном односиле на разматрање и усаглашавање Статута јавних предузећа са републичким актима.

Донета је одлука о локалним комуналним таксама, донета је Одлука о функционисању цивилне заштите на територији Општине Паланка, допуњена је Одлука о јавном превозу у друмском саобраћају, разматрани су Статути ЈКП „Водовод“, „ЈКП „Пијаце, зеленило и чистоћа“, ЈКП „Општинска гробља Смедеревска Паланка“, Центар за социјални рад.

Чланови Општинског већа су потом разматрали Програме рада за 2017 годину Културног центра, Библиотеке „Милутин Срећковић“, Општинске туристичке организације, Дома здравља и ПУ „Чика Јова Змај“ са финансијским планом.

Доношење правилника  о одабирању и финансирању програма у области спорта   је донео доста дискусије, пошто по новом закону се мења начин финансирања спортских организација.

Донета је и одлука о заузећу јавне површине у доњем делу главне улице за продају цвећа током 8. марта и то у периоду д 6.-9. марта.

Извештај о приходима са Крстовданског вашара је враћен директорки, како би за следећу седницу већа припремила прецизније податке.

Захтеви за постављање апарата за кокице по центру града овог пута нису одобрени а преиспитаће се и дозволе постојећих продаваца.

На седници је било и доста захтева за финансијску помоћ од стране појединаца и удружења. Овог пута нађена је могућност да се помогне породици Поповић из Азање, којма је за Божић у потпуности изгорела кућа, као и породици Радивојевић за помоћ у лечењу детета.

Како је најавио челник локалне самоуправе Топлица Пинторовић, ускоро треба очекивати још једну седницу Општинског већа а убрзо након тога и скупштинско заседање.  

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-odrzana-19-sednica-opstinskog-veca-opstine-palanka/