(ВИДЕО) ОДРЖАНА 22. СЕДНИЦА СО СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

Данас је одржана двадесет друга седница Скупштине општине Смедеревска Паланка. Седници је, присуствовало 39 од 49 одборника.

Одборници су усвојили Одлуку о измени и допуни Одлуке о висини и начину расподеле средстава за новорођено прво дете у породици и дете прворођено у Новој години. По овој одлуци увећан је износ који се исплаћује породицама, са досадашњих 30.000 на 120. 000 динара, а са циљем да се позитивно делује на наталитет кроз попилациону политику коју заступа локална самоуправа. Новчана помоћ у једнократном износу, од 1. јануара ове године, исплаћиваће се у висини од 120.000 динара за прворођену децу у породици и прворођено дете у Новој години. Ова Одлука је донета једногласно.

На данашњој седници усвојена је Одлука о изменама и допунама Плана генералне регулације за Смедеревску Паланку,као и Предлог Одлуке о давању у закуп грађевинског земљишта у јавној својини . Усвојене су и Одлуке о изменама и допунама Одлуке о комуналном уређењу општине и измене и допуне Одлуке о уређивању грађевниског земљишта и одређивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта. Одборници су донели Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета Општине Смедеревска Паланка за 2020. годину.

На седници је установљена и Међународна ликовна колонија „Паланка у оку уметника-места вредна памћења“, као манифестација од посебног значаја за Општину Смедеревска Паланка. Смисао и циљ Међународне ликовне колоније је подстицај, популаризација и реализација локовног стваралаштва која ће се одржавати сваке године почетком априла. Средства за одржавање манифестације обезбедиће се у буџету општине, а за спровођење је задужен Народни музеј у Паланци.

Заменик председника Скупштине и шеф одборничке групе СНС, Родољуб Станимировић захвалио је одборницима на подршци и између осталог рекао: -Општина Смедеревска Паланка последњих година постала је потпуно другачија. Урађено је много тога, од путне инфраструктуре до обнове културних установа, и постала је место које је добило нови сјај. Кроз ову манифестацију желимо да афирмишемо наше уметника и да кроз уметничка дела покажемо шта се све дешавало протеклих година. Како је Паланка напредовала и на који начин су се побошљали услови живота.

То ће бити уједно и промоција, не само богатог наслеђа, већ и новог лица града и околине који су обликовали челници општине. Овогодишња манифестација би требало да истакне места вредна памћења , а сваке наредне године колонија би носила другачији поднаслов. Наша је идеја да ова колонија окупи , не само наше уметнике, већ и међународне ствараоце и оне са којима је Општина Паланка на разлчите начине сарађивала. На овогодишњој ликовној колонији биће позвани уметници из Русије, Кине, Јужне Кореје, Француске, Републике Српске и Косова и Метохије. Организациони одбор чине представници локалне самоуправе, удружења Вуксан, Народног музеја, библиотеке „Милутин Срећковић“, архива „Верослава Вељашевић“, Културног центра и студиа „Арт“, истакао је Станимировић.

Предлог програма коришћења средстава буџетског фонда за унапређење и заштиту животне средине за 2021. годину и Предлог Решења о утврђивању економске цене боравка деце у Предшколској установи, такође су већином гласова усвојени од стране одборника. Данас је усвојен и и предлог Решења о образовању Општинског штаба за ванредне ситуације.

Већином гласова дата је сагласност на Програме пословања ЈКП „Водовод“ и Програм пословања ЈП „Морава“ за 2021. годину, као и сагласност на Статут Установе Културни центар.
На данашњој, двадесет другој, седници локалног парламента донето је Решење о давању сагласности на Измене и допуне Плана стварних трошкова текућег и инвестиционог одржавања за извршење Плана Дома здравља у Смедеревској Паланци за период од 1.1. 2020.-31.12.2020. године из буџета општине.

Дата је сагласност на допуну ценовника погребних услуга и допуну ценовника о коришћењу јавних паркиралишта и уклањању непрописно паркираних возила ЈКП „Паланка2020“. Ова одлука се односи на грађане који су направили пропуст због непоседовања паркинг карте и плаћања доплатне карте. Уколико корисник измири своје дуговање по основу доплатне карте, због неплаћања паркинг карте, у року од 8 дана од дана издавања исте, стиче право да плати са 50% попуста и то по цени од 600 динара. На седници је разрешена дужности ликвидационог управника, др Александра Нарић, а за новог ликвидационог управника именован Марко Радосављевић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-odrzana-22-sednica-so-smederevska-palanka/

13 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Селишник Иван on 20/02/2021 at 09:14

  На данашњој седници усвојена је Одлука о изменама и допунама Плана генералне регулације за Смедеревску Паланку,као и Предлог Одлуке о давању у закуп грађевинског земљишта у јавној својини .Усвојене су и Одлуке о изменама и допунама Одлуке о комуналном уређењу општине и измене и допуне Одлуке о уређивању грађевниског земљишта и одређивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта.НАРЕДНИХ ДАНА МОРАМ ДОЋИ У ПОСЕД НАВЕДЕНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ КАКО БИХ ПРАТИО ОТКУД ОДЈЕДНОМ ПРОМЕНЕ…!!!

  • Gane on 19/02/2021 at 23:56

  Ja sam se prijavio za konkurs za likvidacionog upravnika i isprva mi je tesko pala vijest da nisam dobio posao ali mi je srce na mjestu kad sam cuo da je izabran mlad i vrijedan covjek Mirko Radojevic. Samo napred omladino!

  • Зоран on 19/02/2021 at 20:08

  Дарко Радовановић че надамсе решити овај проблем свих наших паланчана

  • Djole on 19/02/2021 at 20:02

  E, moj Saško! Vencani kum tog Marka Radovanovica je u PSG kod Sergeja Trifunovica i mi se prepiremo ovde, a oni nam se smeju

  • Saša on 19/02/2021 at 19:08

  Konačno pravi čovek na pravom mestu. Visoko odgovorna pozicija. Nadam se da nas Mirko Radović neće izneveriti.

  • Šone on 19/02/2021 at 18:56

  Marko Radvanović je posten i vredn mlad covek.

  • Voja Banicina on 19/02/2021 at 18:52

  Marko Radovancevic apsolutno jeste pravi covek za ovu poziciju! Gradska apoteka je godinama ruglo palanke i treba sto pre da se zatvori i da se tu otvori nesto lepo

   • ANTIbot on 20/02/2021 at 00:16

   E jadna Banicina ako ce tako pametni da je predstavljaju, jesi li bio skorije u istoj? Kakav je put? Koje prevozno sredstvo koristis, konja ili helikopter jer ostalo se ne isplati a i uskoro ce samo ta dva sredstva i moci da se koriste… ali ti vrvtn zivis u gradu, pa te i ne doticu mnogo problemi sa kojima se mestani Banicine susrecu, a za koje su dobili obecanja da ce biti reseni i na osnovu toga su podrzali ove kriminalce sa 80% na predhodnim izborima…

   • Ana on 20/02/2021 at 22:33

   I gradskoj apoteci može da se premesti nesto iz grane medicine.
   Ili pak nesto da se vrati. Starije generacije znaju da su najbolje kreme, losioni gelovi itd pravljeni od strane vrhunskih farmaceuta.

  • Djole on 19/02/2021 at 18:11

  Marko Radodavnovic, pogresili ste. Pravi covek za ovakav posao.
  E moja Srbijo, zato i propadas.

   • Сашко on 19/02/2021 at 18:45

   Битно да ти знаш, мора да Ђилас лепо плаћа да ботујете за њега и овде

    • Djole on 19/02/2021 at 19:37

    Jedini bot izgleda da si ti ovde, ali bar ti je lepo, jer znas da ces uvek imati sendvic.

    • hegel on 21/02/2021 at 19:22

    XL sendvič za gospodina.

Komentari su onemogućeni.