(ВИДЕО) ТОКОМ 2020. ГОДИНЕ У 26. АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У ПАЛАНЦИ ПРИКУПЉЕНО ВИШЕ ОД 800 ЈЕДИНИЦА КРВИ

У просторијама МЗ Доњи град у Смедеревдкој Палани, одржана је 26. по реду у овој години, акција добровољног давања крви, у организацији Црвеног крста и Института за трансфузију крви Србије, уједно и последња у 2020. години.

По речима организатора из паланачког Црвеног крста, одзив није био задовољавајући али се надају да ће у наредној години бити бољи. У претходних 25 акција прикупљено је 785 јединица крви, што износи 1,5 % у односу на број житеља Смедеревске Паланке, а то је јако мало, имајући у виду да је план за ову годину ио да се прикупи 1700 јединица крви у Смедеревској Паланци и 1300 у Великој Плани, како би подмирили потребе ОБ „Стефан Високи“ и банке крви.

План за наредну годину је већ спреман, и планирано је да се одржи 29 акција. Даваоци треба да знају да ће се наредна акција одржати 6. јануара, на Бадњи дан. Редован термин (први и трећи четвртак у месецу) пада 7. јануара, међутим тада је Божић па је зато померена дан раније.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-odrzana-26-i-poslednja-akcija-u-ovoj-godini-dobrovoljnog-davanja-krvi/