(ВИДЕО) ОДРЖАНА 5. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

Након двочасовног заседања завршена је и 5. седница СО Смедеревска Паланака на којој су одборници усвојили свих 39 тачака које су се нашле на Дневном реду.

Након усвајања Одлуке о промени Статута Општине и извршењу буџета Општине за првих шест месеци, дошло се и до оних тачака које су изазвале и највише полемике и образлагања а тицале су се гашења јавних предузећа Центар за развој спорта, Општинска туристичка организација и ЈКП Пијаце, зеленило и чистоћа“. Након примедби одборника опозиције који се нису слагали са оваквом одлуком, Никола Вучен, председник општине Смед Паланка, је образложио разлоге за неминовност гашења ових предузећа, а све у циљу побољшања пословања локалне сасмоуправе и такође је истакао да ће сви радници добити заостале зараде које им по закону припадају у што краћем року.

Након тога приступило се Измени одлуке о одређивању простора за паркирање и улица у којима је забрањен саобраћај, усвојен је извештај ликвидационог управника ГФК Јасенице 1911, потом оперативни план за одбрану од поплава а изгласана су и бројна кадровска решења у Управним и Надзорним одбора као и редовна смена и постављање Школских одбора у основним и средњим школама.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-odrzana-5-sednica-skupstine-opstine-smederevska-palanka/