(ВИДЕО) ОДРЖАНА ОСНИВАЧКА СКУПШТИНА ШАХ КЛУБА ЈАСЕНИЦА-ВУЧЕН ПРЕДСЕДНИК

У Народном музеју у Смедеревској Паланци одржана је Изборна скупштина Шах клуба Јасеница, на којој је изабран нов председник и руководство клуба.

За председника Шах клуба Јасеница и Управног одбора изабран је Никола Вучен председник општине Смедеревска Паланка, за чланове Управног одбора су изабрани велемајстор Душан Рајковић, велемајстор Ненад Ристић, Стеван Мартиновић директор Народног музеја, Драган Исаиловић вд директор Културног центра, Ненад Јанчић вд директор ЈП Паланка 2020, Добрица Вулићевић дипломирани економиста, Михајло Рајић судија у пензији и Родољуб Станимировић заменик председника СО Смед. Паланка. У Надзорном одбору су Драгољуб Јанојлић, Предраг Павлићевић доктор политичких наука и Жељко Мијушковић.

Председник ШАХ KЛУБА ЈАСЕНИЦА из Смедеревске Паланке ,Никола Вучен данас је са сарадницима обишао просторије клуба. Прецизно је договорено шта су приоритети у вези са уређењем просторија. Такође је председник са нашим шаховским велемајсторима разговарао да се одмах крене са припремом плана за отварање омладинске школе шаха и наставак лигашких такмичења као и обнављање шаховских међунардних мечева!

Изабрани председник Никола Вучен није могао да присуствује оснивачкој скупштини због неодложних обавеза које је имао као председник општине.

Ново руководство се обавезало да активније учествује у раду клуба, посебан акценат је стављен на почетак рада омладинске школе шаха. Некада су шахисти из наше општине били Европски прваци. У наш град и некадашњи индустријски гигант Гошу, на међународним турнирима играли су светски познати шахисти. Борис Спаски, Гари Kаспаров, Анатолиј Kарпов.
Смедеревска Паланка је у другој половини минулог века била центар шаховског света. У том граду прављена је светска ранг листа шахиста, штој је и био разлог за посету председника ФИДЕ (Међународна шаховска федерација), господина Кампоманеса. На Кудречком језеру требало је да се гради хотел ФИДЕ по пројекту архитекте Аврама Крстића, али су долазећи догађаји, посебно распад Југославије, све то покварио.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-odrzana-osnivacka-skupstina-sah-kluba-jasenica-vucen-predsednik/

1 comment

    • Neki Azanjac on 06/02/2021 at 16:29

    Hahahaha Rodoljub i šah, to je kao dupe i milibrot. Ima li udruženje igrača “Čoveče ne ljuti se“?

Komentari su onemogućeni.