(ВИДЕО) ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА СЛУЖЕЊА ВОЈНОГ РОКА У МЕШ ГОША

Данас је у МЕШ Гоша, матурантима ове школе поручник бојног брода Дејан Андрејевић представио погодности и бенефите оних који се пријаве за добровољно служење војног рока.

Право на то да шест месеци буду део строја Војске Србије имају сви здравствено способни држављани наше земље који у 2022. години навршавају од 19 до 30 година, a који претходно нису одслужили војни рок са оружјем.

Пријављивање за добровољно служење војног рока и војностручно оспособљавање за резервне официре, осим у центрима Министарства одбране у јединицама локалне самоуправе, однедавно је могуће и преко портала е-управе, уз поседовање квалификованог електронског сертификата, али и на око 1.500 шалтера Јавног предузећа „Пошта Србије“ широм наше земље.

Осим олакшане процедуре приликом пријављивања за добровољно служење војног рока, однедавно су значајно повећане и плате које сада у просеку износе око 38.000 динара месечно.

Скраћене и поједностављене процедуре конкурисања за статус професионалног војника очекују све оне који после одслуженог војног рока буду пожелели да своју професионалну каријеру наставе у Војсци Србије.

Више информација у вези са пријављивањем за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије у 2022. години заинтересовани кандидати могу да добију у центрима Министарства одбране у својим општинама и на линку овде.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-odrzana-promocija-sluzenja-vojnog-roka-u-mes-gosa/