(ВИДЕО) ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: У ПАЛАНЦИ ВАКЦИНИСАНО 14,4 % СТАНОВНИКА

На данашњем састанку новог сазива Општинског штаба за ванредне ситуације, усвојени су Пословник о раду Штаба, извештај о раду за протеклу, и план рада за текућу годину.

Директор ОБ „Стефан Високи“ и директор Дома здравља у Смедеревској Паланци, саопштили су актуелне податке и пројекције у вези са епидемијом вируса Covid 19. У Смедеревској Паланци је приметан пораст броја оболелих, а на тенденцију даљег погоршања посебно указује број првих прегледа, који је већи од броја контрола. У Ковид-амбуланти Дома здравља, првог марта обављено је 39 првих прегледа, од чега је 16 одраслих било позитивно на Covid 19, као и једно дете, док је јуче обављено 27 првих прегледа, и потврђено обољевања седморо одраслиох и једног детета. На ковид-одељењима ОБ „Стефан Високи“ од јутрос има 56 пацијената, значајно више у односу на прошлу недељу када су на болничком лечењу била 34 болесника.

Према извештају руководилаца здравстевених установа у нашој општини, пораст броја оболелих је мањи него у децембру прошле године, па постоје изгледи да ће се, уз стриктно поштовање противепидемијских мера, ситуација током пролећа знатно поправити. Томе свакако доприноси и вакцинација становништва. У Смедеревској Паланци до сада је вакцинисано 14,4 процената становника, од чега је 8 процената примило и другу дозу вакцине.

Са данашњег састанка штаба упућен је апел да се и даље морају поштовати све прописане мере заштите, ношеље маски, избегавање контаката и прање руку – и да се то односи и на она лица која су уредно примила обе дозе вакцине.

Чланови Штаба разматрали су и активности у вези са изградњом система за одбрану од поплава на водама другог река, односно бујичним потоцима на териоторији Општине.
На састанку је усвојен извештај о стању система за одбрану од поплава на водама првог реда, пре свега на рекама Кубршници и Јасеници. Насипи су, стоји у овом извештају, у добром стању, а целокупан систем спреман за најкишнији део године, од априла до јуна.

Штаб за ванредне ситуације у новом сазиву има двадесет једног члана. Осим представника предузећа и установа од значаја за заштиту и спасавање, чланови штаба су и представници МУП-а и Војске Србије.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-odrzana-sednica-staba-za-vanredne-situacije-u-palanci-vakcinisano-144-stanovnika/

1 comment

    • Milica on 03/03/2021 at 16:09

    I ponovo „stručnjaci“ raskopali novu ulicu Vuka Karadžića kod „Donića“ radeći kišnu kanalizaciju?!? Oni stvarno nisu normalni….pa samo što je urađena cela ulica, nov asfalt! Džabe rekonstruišu ulice kad ih raskopaju posle par meseci! Ja ne verujem šta više rade!

Komentari su onemogućeni.