Početna » (ВИДЕО) ОДРЖАНИ ПРЕВЕНТИВНИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕДИ У СТОЈАЧКУ

(ВИДЕО) ОДРЖАНИ ПРЕВЕНТИВНИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕДИ У СТОЈАЧКУ

Здравствени центра Смедњеревска Паланка је данас у Стојачку започео са акцијом превентивних здравствених прегледа по сеоским срединама.

Здравствени центар Смедеревска Паланка, у сарадњи са локалном самоуправом, започео је данас акцију „Здравље се не подразумева, здравље се чува” у оквиру које ће спроводити превентивне прегледе у сеоским срединама.Сви заинтересовани грађани, чак и без здравствене књижице, моћи ће да дођу на општи интернистички преглед: комплетна крва слика и ЦРП са тумачењем резултата, ниво шећера у крви, ЕКГ преглед са анализом, мерење крвног притиска, физикални преглед на рано откривање кардиоваскуларних болести. Такође, у оквиру ове акције радиће се и скрининг тестови у превенцији најчешћих малигнитета,а код особа код којих постоји сумња на малигно обољење, биће узета крв на анализу адекватних тумор маркера. Моћи ће да се уради и комплетан преглед офталмолога за рано откривање очних болести.

Истовремено, Служба за поливалентну патронажу Дома здравља Смедеревска Паланка спроводиће у сеоским срединама обуку за самопреглед дојке.

Код свих прегледа, пацијенти код којих постоји сумња на било коју болест, биће упућени на даљу дијагностику, наводи се из Здравственог центра.

Превентивни прегледи одвијаће се сваки дан у периоду од 23. новембра до 6. децембра, овим редоследом села: Стојчак, Баничина, Ратари, Влашки До, Грчац, Мала Плана, Глибовац, Придворице, Водице, Азања. Прегледи ће се одвијати од 8 до 13 сати у просторијама месних заједница или у сеоским амбулантама, где оне постоје.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept