(ВИДЕО) ОДРЖАНО 19. СКУПШТИНСКО ЗАСЕДАЊЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Данас у великој сали СО Смедеревска Паланка, по хитном поступку, одржано је 19. заседање Скупштине општине. Присутно је било 38 од 49 одборника, који су одлучивали о 8 тачака дневног реда, а прва је била Ребаланс буџета општине за текућу годину, који износи 1.344.254.860,30 динара.

Одлуку о Ребалансу буџета, одборници су усвојили са 36 гласова, а буџет је увећан за око 40 милона динара у циљу реализације капиталних пројеката у индустријској зони Губераш, и то су средства која је одобрила Влада Србије за нашу општину.

“Општина Смедеревска Паланка има велику подршку пре свега председника Републике Александра Вучића, Владе Србије као и свих надлежних министарстава а доказ томе је ово хитно заседање Скупштине и усвајање ребаланса Буџета Општине.

Влада Србије је одобрила Смедеревској Паланци додатна средства из текуће буџетске резерве у износу од 40 милиона динара за завршетак изградње индустријске зоне “Губераш”. Обратили смо се председнику Републике за помоћ, и за врло кратко време наш захтев је одобрен, зато смо заказали ово хитно заседање, да би у наредних неколико дана завршили све што је до локалне самоуправе”.

Средства ће бити утрошена за изградњу унутрашње саобраћајнице у оквиру фабрике, са аутобуским стајалиштима и кружним током. Он је такође најавио И изградњу канализационе мреже у дужини од 1200м. на коју ће моћи да се прикључе и грађани који живе на потезу од моста на Јасеници ка зони Губераш, са обе стране.

Оборници су усвојили и Измене и допуне програма уређивање грађевинског земљишта, изградње и одржавања комуналне инфраструктуре са финансијским планом за 2020. годину, изгласана је и Одлука о укидању апотеке “Здравље” чиме у складу са Законом почиње да се спроводи ликвидација ове установе, као и Измену одлуке о начину пружања помоћи ученицима и студентима-младим талентима, тако да се очекује конкурс у току следеће недеље.

Биће расписан и конкурс за суфинасирање Удружења на територији наше општине, након усвајања одлуке о приоритеним областима од јавног интереса општине Смедеревска Паланка у којима ће се подстицати пројекти које реализују Удружења.

Због истека мандата в.д. директора Дома здравља са овог места је разрешена др Ивана Ђурђевић Старовић, док је за ту функцију, као кандидат испред локалне самоуправе, предложен др Милан Матејић доктор медицине, рођен 2. јула 1984. године у Смедеревској Паланци Последњу реч ће дати Министарство здравља, пошто је сада и Дом здравља под њиховом ингеренцијом.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-odrzano-19-skupstinsko-zasedanje/