(ВИДЕО) ОДРЖАНО ТРАДИЦИОНАЛНО ВОДИЧКО ПРЕЛО

У Водицама је одржано 13.  по реду „Водичко прело“ Ову традиционалну манифестацију организовало је ЗТУ Видовача под покровитељством општине Смедеревска Паланка

„Водичко прело“ које се традиционално организује у Водицама надомак Смедеревске Паланке, окупило и овај пут велики број посетилаца али и учесника из околине наше општине.

Ову манифестацију, коју организује ЗТУ „Видовача“ под покровитељством локалне самоуправе, отворио је председник Скупштине општине Смедеревска Паланка, Петар Милић, који је истакао да одржавање оваквих културно-уметничких догађаја веома важно за очување традиције и идентитета народа.

Циљ ове манифестације, која се и одржава у завичају Пере Торовића, је очување културног идентитета а о њеном значају је испред организатора говорио председник ЗТУ „Видовача“ Миодраг Мића Загорчић који је истакао да „Водичко прело“ има трајни задатак да очува традицију и народно стваралаштво.

Пратећи програм „Водичког прела“ и ове године био је веома богат. Посетиоци су могли да уживају и у изложбама домаће радиности и етно експоната али и да пробају традиционална јела која припремају домаћице из Водица.

У културно-уметничком делу програма 13. по реду „Водичког прела“ наступили су чланови KУД из Михајловца, Луњевца и Влашког Дола и „Абрашевић треће доба“, а поред тога ову манифестацију обележили су и наступи певача солиста и група „Жућино јато“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-odrzano-tradicionalno-vodicko-prelo/