среда, април 24, 2024
Početna » (ВИДЕО) ОО СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ ПАЛАНКЕ ОБЕЛЕЖИЛА СВЕТСКИ ДАН БЕЛОГ ШТАПА

(ВИДЕО) ОО СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ ПАЛАНКЕ ОБЕЛЕЖИЛА СВЕТСКИ ДАН БЕЛОГ ШТАПА

од Паланка данас
0 Коментар

Општинска организација слепих и слабовидих Смедеревске Паланке, у својим просторијама,  обележила је Светски дан белог штапа.

‘Обележавање овог датума је од велике важности с обзиром на то да је слеп или слабовид човек такође грађанин нашег друштва, који живи у својој земљи. Како је модерна технологија напредовала, слепе и слабовиде особе и даље се суочавају са различитим облицима неприступачности на путу остваривања социјалне и економске независности.

Иначе, поводом међународног Дана белог штапа, Савез слепих Србије упутио је проглас у коме поред тога што указују на проблеме неприступачности, равноправну важност њиховог потписа, образовање, запошљавање, апелују на јавност да схвати важност подршке слепим и слабовидим особама и да инвалидност није ствар избора.

Они указују и на то да је потребно посматрати их кроз њихове способности, а не инвалидитет, јер они желе да буду корисни чланови заједнице у којој живе, због чега је свака подршка неизмерно значајна и потребна.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept