(ВИДЕО) ОПШТИНИ ПАЛАНКА ОТПИСАН ДУГ ОД 150 МИЛИОНА ДИНАРА

Вишемесечни рад локалног руководства уродио је плодом. Данас је одржана ванредна коференција за медије на којој су Никола Вучен , председник Привременог органа, Зоран Стојковац, јавни правобранилац и Милан Тркља финансијски саветник, обелоданили да је данас у Привредном суду у Пожаревцу потписано поравнање са Банком Интеза којим је отписан дуг за камату у износу од 150 милиона динара. Договор је да се у наредном периоду исплати и главница дуга од 70 милиона динара, који ће наша општина исплатити уз помоћ Владе републике Србије.

Подсећамо да је кредит на 2,5 милиона евра подигнут 2008 године у време када је председник општине био Ненад Милојичић, за ревитализацију водоводне мреже, који је касније ненаменски потрошен.

Према тренутном стању блокада буџета општине Смедеревска Паланка износи 46 милиона и 900 хиљада динара. Свакодневно се исплаћује по пола милиона динара за покривање минуса на рачуну општине, који је наслеђен из времена власти Демократске странке, и ако се задржи овај темпо рачун општине ће бити одблокиран до краја августа месеца.

Никола Вучен је овом приликом изразио велику захвалност председници Владе Републике Србије Ани Брнабић и њеним сарадницима на изузетној помоћи и залагању за нашу општину.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-opstini-palanka-otpisan-dug-od-150-miliona-dinara/