(ВИДЕО) ОПШТИНСКИ ПРАВОБРАНИЛАЦ ЈЕ НА 12. СЕДНИЦИ СО СМЕД. ПАЛАНКА ПОДНЕО ИЗВЕШТАЈ О РАДУ

Извештај о раду Општинског правобранилаштва за 2018/19 годину, на 12. седници СО Смед. Паланка,  је поднео општински правобранилац, Зоран Стојковац:

  – Последњи извештај о раду правобранилаштва у овој сали разматран је пре двадест година. Нећу да коментаришем шта је узрок томе, али зато ја овај извештај подносим са поносом  и поштовањем према одборницима који су поставили мене за правобраниоца. Подношење овог извештаја није обавеза, већ знак једног коректног односа и поштовања. Посебно морам да истакнем наше зајдничко ангажовање у вези са  репрограмом за струју и отплатом кредита банци Интези,  где смо уштедели преко 200 милиона динара. Једна од најважнијих улога општинског правобраниоца јесте да прати друштвене и имовинске односе, финансијска кретања која могу да утичу на буџет, и да указује на одређене неправилности, начине и мере да се спречи одлив новца из буџета. Имали смо много спорова и против Предшколске установе,  где  је утрошено много новца за трошкове поступка. Наследио сам двеста двадест предмета, где су трошкови поступка уз главни дуг  укупно износили око седам милиона динара.  Није се водило рачуна и зато су узалуд потрошени толики новци. Доласком правобраниоца за наредних сто предмета потрошено је  осамсто  хиљада динара. Савесним,одговорним и домаћинским понашањем уштедели смо неколико милиона динара. Ово истичем, јер не смемо више да дозволимо да обавезе према повериоцима измирујемо путем суда  и извршног поступка, већ да на време исплаћујемо све рачуне, што се сада и чини, рекао је поред осталог Стојковац.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-opstinski-pravobranilac-je-na-12-sednici-so-smed-palanka-podneo-izvestaj-o-radu/

6 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Mila on 06/11/2019 at 13:14

  Mogli bi konačno za te kerove da nađu rešenje. Poješće nas po ulici. Ujutru ne smem sama da prodjem ulicom do posla.

  • Miloš on 06/11/2019 at 13:13

  Biće valjda i bolje.

  • Пера on 06/11/2019 at 13:12

  Ако је тако није лоше.

  • Шумадинац on 06/11/2019 at 12:16

  Такав домаћин, а дугује 7.387.088 динара за порез? http://www.poreskauprava.gov.rs/sr/biro-za-informisanje/novosti/4672/spiskovi-najvecih-duznika-.html пдф предузетници, редни број 614. Зоран Стојковац.
  Срам га било!
  А и тешко га је затећи у канцеларији. Где је у радно време?

  • mile on 06/11/2019 at 09:00

  Politicki pamflet, a ne izvestaj prvobranioca.

  • Ljiljana on 05/11/2019 at 15:28

  Kada ce.biti isplacena moja jubilarna za 35 god rada ?U penziji sam vec je druga godina.

Komentari su onemogućeni.