(ВИДЕО) ОРИЈЕНТИРЦИ ОШ ХРШ ТРЕЋИ НА СВЕТСКИМ СПОРТСКИМ ИГРАМА ШКОЛАРАЦА „ШКОЛАРИЈАДИ“

 

Око 1.700 учесника из чак 36 земаља, учествовало је у главном граду Србије на Светским спортским играма школараца – Школаријади. Ово такмичење се одржава по први пут у историји, а наша престоница је била домаћин од 11. до 19. септембра.

Оно што је Олимпијада за најбоље спортисте света, а Универзијада за студенте, биће Школаријада за ученике основних школа. По први пут, на једном месту су се нашли основци и средњошколци из целог света и такмичили се у чак 12 спортова.

На Светским школским спортским играма наступили су основци из школе ХРШ, док је на Светском школском првенству у оријентирингу наступила женска екипа Паланачке гимназије.

Након квалификационих такмичења која су одржана у Србији, ове две наше екипе добиле су ту част да заступају Србију у дисциплини оријентиринга на највећем светском догађају када је у питању школски спорт, а где је учешће узело преко 200 такмичарки и такмичара из 9 земаља.

Наступали су наши учесници на неколико трка, и на крају основци из ХРШ-а успели су да у тимском пласману остваре запажени успех и освоје бронзану медаљу.

Свакако да требамо похвалити и наступ девојака из Паланачке гимназије, које иако се нису домогле медаља, самим тим да су се квалификовале за овакву манифестацију је велики успех.

Наравно да за овакав успех треба похвалити и школе које су омогућиле наступ својих ученика, наставницима Јасмини Живановић и Ненаду Марковићу, ПОСК Јасеници јер су у том клубу поникли и већина учесника, као и локалној самоуправи која је обезбедила спортску опрему за њихов наступ.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-orijentirci-os-hrs-treci-na-svetskim-sportskim-igrama-skolaraca-skolarijadi/