Početna » (ВИДЕО) ОСМАЦИ ИЗ “ОЛГЕ” У ПОСЕТИ ЂЕРДАПУ

(ВИДЕО) ОСМАЦИ ИЗ „ОЛГЕ“ У ПОСЕТИ ЂЕРДАПУ

од Паланка данас
0 Коментар

Ученици 8/3 одељења посетили су национални парк „Ђердап“ у оквиру пројекта „Out and about“. Наставници биологије, Марина Миладиновић и Стефан Антонијевић, наставница географије, Данијела Радојичић и наставница физике, Јадранка Јанковић, припремили су бројне задатке за ученике осмог разреда.Прва активност била је посета хидроелектране „Ђердап“. Ученици су истраживали који се критеријуми користе за изградњу хидроелектране, које су њене предности и недостаци, који облици обновљивих извора енергије се још могу користити у Ђердапу, као и то како се механичка енергија претвара у електричну. Наредна дестинација био је Центар за посетиоце у Доњем Милановцу, у коме су настављена истраживања.

У оквиру физике радили су проблемске и практичне задатке о преносу енергије високим напоном (заслуга Николе Тесле, „рат струја“) и повезивање физике и математике (анализа и визуелизација процеса трансформисања енергије садржан у математичком облику – инверзна проблемска настава.

У оквиру географије, ученици су решавали задатке користећи знања која су стекли у хидроелектрани, а која се тичу могућности изградње хидроелектрана на другим рекама. Поред тога, уцртали су локације на којима су сматрали да је могућа изградња хидроелектране и користили апликацију Learning apps у којој су вежбали и учили распоред хидроелектрана у нашој земљи. У оквиру предмета биологија и моја животна средина, ученици су решавали задатке у вези са биодиверзитетом Ђердапа, ендемским, угроженим и заштићеним врстама, сукцесији и утицају човека на природу. Заједнички задатак свих предмета био је практични задатак: израда једноставних модела ветротурбина и воденог точка.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept