(ВИДЕО) ОТВАРАЊЕ „МИХОЉСКИХ СУСРЕТА СЕЛА“ У АЗАЊИ

Манифестација „Михољски сусрети села“  је 30. октобра свечано отворена у Азањи. Овогодишњи, први сусрети села носе назив „Меморијал палим борцима са Кошара и Паштрака у Азањи“.

На самом почетку јереј Дејан Ненадовић је одржао помен палим борцима са Kошара и Паштрика, након тога су делегације положиле венце на спомен плочу Дома бораца са Кошара. Потом су се учесници скупа окупили у парку код школе у Азањи где је свечано откривена спомен табла, са називом Парк Азања „Борцима са Паштрика“.

Након тога је на бини у центру Азање свечано отворена манифестација, говором представника јединице локалне самоуправе, представника војске Републике Србије и обраћањем учесника борбе на Kошарама.

Скупу су присуствовали јунаци са Kошара и Паштрика, генерали Водосав Kовачевић председник Републичког одбора СУБНОР-а Србије, генерал Новак Ђукић из Републике Српске, председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен, представник Војске Србије командант касарне у Смедеревској Паланци мајор Бојан Гајић, рањени и одликовани војник из наше општине Владан Бајкић, непосредни учесник у борбама потпуковник Драган Јелић из Азање као и други уважени гости и пријатељи.

Манифестација је настављена и у селима општине Паланка, Баничини, Башину, Влашком Долу, Голобоку и Селевацу где ће се одржати спортска такмичења и културне вечери. Планиран је и обилазак спомен обележја у поменутим селима.

Завршна свечаност биће уприличена у парохијском дому у Азањи уз промоцију књиге посвећене борциома са Кошара и Паштрака у организацији Месне заједнице.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-otvaranje-miholjskih-susreta-sela-u-azanji/