(ВИДЕО) ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ПЕСАК И ПРАШИНА“ У ГАЛЕРИЈИ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ

Нову излагачку сезону у Галерији савремене уметности отворила је самостална изложба „Песак и прашина“ Александра Девића. Радове можете погледати до 9. фебруара 2021.

Александар Девић (Београд1954) српски је сликар и графичар старије генерације који је на ликовну сцену Србије ступио с краја 70-тих година 20. века учешћем на колективним и самосталним изложбама. Завршио је Факултет примењене уметности у Београду (1978), а потом и постледипломске студије, на одсеку графике (1998). године, на истом факултету.

Рођен је 1954. године у Београду. Средњу уметничку школу завршио је у Нишу. Прво је на Факултету примењене уметности у Београду дипломирао сликарство 1978. године, да би на истом факултету, 1998. године, на одсеку графике, завршио и последипломске студије.     По завршетку студија краће време радио је као професор компјутерске графике и графичког обликовања у средњој Уметничкој школи у Нишу, а током 2003. и 2004. године и као предавач на Факултету уметности у Нишу за предмете: Графичке комуникације и Просторна графика.

Од 2000. до 2004. године био је директор Галерији савремене уметности у Нишу.

Тренутно ради као сарадник за Интернет комуникације и као уредник Информативног интернет часописа Галерије СЛУ Ниш (скраћено IIČ GSLU).

Више стотина Девићевих графика и слика налази се у приватним колекцијама у Грчкој, Немачкој, Италији, Холандији, Данској, Француској и Америци.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-otvorena-izlozba-pesak-i-prasina-u-galeriji-savremene-umetnosti/

3 comments

  • Trautov pomoćnik on 15/01/2021 at 10:31

  Poštovani svi, zna li iko koja je cena ulaznica?
  Nikad mi nije bilo jasno da li se uopšte naplaćuju ulaznice.

  1. Посета галерији се не наплаћује.

    • Trautov pomoćnik on 15/01/2021 at 10:43

    Hvala mnogo na brzom odgovoru 🙂

Komentari su onemogućeni.