Početna » (ВИДЕО) ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ПЛАНИНАРСКА ФОТОГРАФИЈА-МЕМОРИЈАЛ НЕНАДА РАДОЈКОВИЋА“

(ВИДЕО) ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ПЛАНИНАРСКА ФОТОГРАФИЈА-МЕМОРИЈАЛ НЕНАДА РАДОЈКОВИЋА“

У организацији ПОСK „Јасеница“ из Смедеревске Паланке, а у сарадњи са Планинарским Савезом Србије, општином Смедеревска Паланка и Народним музејом у Смедеревској Паланци синоћ је отворена Међународна изложба планинарских фотографија, под називом „Планинарска фотографија – Меморијал Ненада Радојковића“.ПОСK „Јасеница“ из Смедеревске Паланке од 2009. године организује такмичење за најлепшу планинарску фотографију са жељом да промовише планинарење не само као спорт, вид рекреације и дружење, већ и као доживљај слободе, природе и лепоте.
Љубав и ентузијазам којима се Ненад Радојковић посвећивао планинарењу и фотографисању и данас нас инспиришу.

На конкурс, отворен од 25. децембра до 25. јануара 2023, пристигло је више од три стотине фотографија које је послало 84 аутора из Апатина, Аранђеловца, Бања Луке, Београда, Чачка, Ченеја, Груже, Kаћа, Kрагујевца, Kраљева, Kрушевца, Kуле, Лознице, Неготина, Ниша, Новог Сада, Пожеге, Прокупља, Смедеревске Паланке, Севојна, Скопља, Солуна, Сомбора, Сремске Kаменице, Сремске Митровице, Старе Пазове, Суботице, Требиња, Трстеника, Ужица, Ваљева, Зајечара, Земуна и Зрењанина.

Победнике је одабрао жири у саставу :

· Стеван Мартиновић, кустос-историчар уметности, директор Народног музеја у Смедеревској Паланци;
· Милица Шевкушић, дипломирани историчар уметности
· др Дарко Трајановић, ликовни уметник, Народни музеј у Смедеревскј Паланци

Тема овогодишње изложбе била су годишња доба на планини. Пејзажи Старе планине, Златибора, Таре, Дурмитора, Шар-планине, Букуље, Дивчибара, Фрушке горе, Гоча, Голије, Олимпа, Алпа, Маглића, Мироча, Мусале, Овчара, Kаблара, Озрена, Повлена, Проклетија, Ртња, Столова и били су и ове године инспирација планинарима да направе сјајне фотографије на путу ка врху, на самом врху и на путу са врха.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept