(ВИДЕО) ПАЛАНАЧКА СКУПШТИНА УСВОЈИЛА БУЏЕТ ЗА 2021. ГОДИНУ

На двадесет првој седници Скупштине општине Смедеревска Паланка усвојен је буџету за 2021. годину. Претходно, чланови Општинског већа дали су сагласност на Предлог Одлуке о буџету који износи 1. 432.6455.093 динара.
Начелник финансија , Милан Тркља образложио је Предлог буџета где је истакао да је у складу са Законом и сардањи са Министарством финансија буџет је увећан у 8,8 одсто за номинални раст бруто домаћег дохотка. Овим буџетом предвиђено је повећање плата за све корисбнике буџета за 3, 5 процента у јануару и 1,3 одсто у априлу. За овакав предлог буџета гласало је 36 одборника од присутних 37.

Председник општине, Никола Вучен, у изјави за медије нагласио је да је у буџету за наредну годину развојни и да највише до сада средстава издвојено за уређење инфраструктуре у граду и селима.
„Општина Смедеревска Паланка је већ три године у сталној комуникацији са Министарством финансија, јер смо били једна од најзадуженијих општина и били смо у обавези да месечно шаљемо извештаје.

На тај начин и праћени смо због одржавања текуће ликвидности и због специфичне ситуације која је настала због великог задужења и блокаде директних и индиректних корисника буџета. Били смо у ситуацији да смо на такав начин ожемо да функционишемо. Од Министасртва финасија смо добили инструкције како да враћамо дугове, а са друге стране да функционишемо нормално и да не станемо на путу реконструкције и изградње инфраструктуре и побољшања услова живљења у читавој општини.

Буџет за наредну годину је једним делом развојни. Издвојили смо преко 200 милиона динара за инфраструктурне пројекте у које спадају изградња путне и комуналне инфраструктуре, изградња нове водоводне мреже, као и санирање старе и изградња нове путне инфраструктуре у сеоским месним заједницама. Има доста тога што нисмо успели да урадимо у претходне две, три године. Потрудићемо се да следеће године урдимо много више и да реализујемо све оно што смо планирали. Сигуран сам да ћемо и успети у томе. Никада нисмо имали већу подршку председника Републке и Владе Србије, и докле год постоји такав вид сарадње ићи ћемо само узлазном путањом“, изјавио је Вучен.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-palanacka-skupstina-usvojila-budzet-za-2021-godinu/

2 comments

    • Ista on 19/12/2020 at 13:10

    Gde su završila drva posečena iz ulica 20.juli.I Srpskog Ustanka i Francuske? Koliko kosta nas gradjane ugradnja kamera? I ko sve prima platu iz naše Opstine?

      • Gaja on 19/12/2020 at 14:00

      Za početak kako je moguće da opštinski pravobranilac može da bude penzioner. Stojkovac ima preko 68 godina. Zar nema mladih, stručnih ljudi pa moraju da rade penzioneri. Neka Stojkovac kaže da li prima penziju i kolika mu je plata u opštini za početak (Stojkovac – bivši tast Nikole Vučena ima i platu i penziju a mladi nek se sele iz Palanke)

Komentari su onemogućeni.