(ВИДЕО) ПАЛАНАЧКИ АКТИВ ДИРЕКТОРА ИЗНЕО ПРЕДЛОГ НАДОКНАДЕ ЧАСОВА

У кабинету ОШ ХРШ одржан је састанак Актива директора паланачких основних и средњих школа. На дневном реду је била само један тачка а то је надокнада наставе због продуженог зимског распуста.

На састанку је било речи о томе да уобичајени начин надокнаде, односно одржавање радних субота није адекватан, јер је највећи број субота, до краја школске године, резервисан за школска такмичења.

 Поштујући упутство Министарства о надокнади наставе, Актив директора је саставио предлог о Плану надокнаде, у коме се предметни наставници обавезују да, у складу са недељним фондом часова, одрже додатне часове пре или после редовне наставе, да користе слободан шести или седми час, тамо где је то могуће и у договору са ученицима.

Поједине школе ће, у складу са својим распоредом обавеза, одржати и надокнаду организовањем радних субота, онолико колико је то могуће. У разредној настави, учитељи ће одредити динамику повећања броја часова одређених предмета, у складу са својим распоредом часова.

 Свака школа ће на састанку стручних већа одредити своју динамику распореда и одржавања додатних часова, у складу са својим могућностима и потребама о чему ће ученици бити благовремено обавештени

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-palanacki-aktiv-direktora-izneo-predlog-nadoknade-casova/