(ВИДЕО) ПАЛАНАЧКИМ ГИМНАЗИЈАЛЦИМА ПРЕДСТАВЉЕНЕ МОГУЋНОСТИ СТУДИЈА У ФРАНЦУСКОЈ

У Свечаној сали Паланачке гимназије матуранти су од Сандре Елезовић из Француског института, имали прилику да чују о могућностима студирања у Француској.

 Процедуром „ДАП“, предуписом на прву годину студија, обухваћено је 73 универзитета који нуде бројне студијске програме из свих области и 20 националних школа за архитектуру.Француска годишње прими близу 310.000 иностраних студената: она је четврта земља на свету после САД, Велике Британије и Аустралије, а прва неанглофона земља по избору страних студената.

Изузетан квалитет француских студијских програма, резултат дугогодишње традиције, ослања се на националну мрежу која броји око 3.500 државних и приватних високошколских установа и истраживачких центара међународног угледа.

Француска је и део европског високообразовног система, што омогућава сваком уписаном студенту на неку од француских високошколских установа да део својих студија проведе и у некој другој земљи, чланици Европске уније.

Хармонизација нивоа студија (Л/М/Д) међу различитим земљама, чланицама Европске уније, омогућава студенту који стекне диплому у Француској да има и диплому која је призната у оквиру европског високообразовног простора.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-palanackim-gimnazijalcima-predstavljene-mogucnosti-studija-u-francuskoj/