(ВИДЕО) ПАЛАНЧАНИ ПРИКУПЉАЈУ ПОТПИСЕ ЗА ФОРМИРАЊЕ ПОЛИЦИЈЕ ЗА ЖИВОТИЊЕ

У Паланци се кренуло са прикупљањем потписа за формирање полиције за животиње.

Због великог броја злостављача животиња, али и благих казни, Фондација покрета Левијатан, кренула је у прикупљање потписа потребних за подношење иницијативе за измену и допуну Закона о добробити животиња, пооштравање казни, као и за увођење полиције за животиње.

Ово је озбиљна иницијатива за измену постојећих закона, којима се свеобухватно регулише област заштите животиња, те фокус не бисмо у овом тренутку стављали искључиво на лицитирање о томе колике ћемо казне конкретно предложити, осим што ће бити знатно, да не кажем и троструко веће од ових које су сада на снази, рекао нам је Никола Николић који је у центру града прикупљао потписе за ову иницијативу..

Kако објашњава, петиција која је  покренута биће доступна свима, а онај ко жели да је подржи биће заведен под матичним бројем, именом и презименом и потписом.

Преузимање делова текста или текста у целини је дозвољено, али уз обавезно навођење извора и уз постављање линка ка изворном тексту на www.palankadanas.com

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-palancani-prikupljaju-potpise-za-formiranje-policije-za-zivotinje/