Početna » (ВИДЕО) ПАЛАНЧАНИ ВАСКРС ПРОСЛАВЉАЈУ У КРУГУ ПОРОДИЦЕ И БОГАТУ ТРПЕЗУ

(ВИДЕО) ПАЛАНЧАНИ ВАСКРС ПРОСЛАВЉАЈУ У КРУГУ ПОРОДИЦЕ И БОГАТУ ТРПЕЗУ

од Паланка данас
0 Коментар

По речима анкетираних паланчана најрадоснији хришћански празник Васкрс, већина ће дочекати у својим домовима уз породицу и богату трпезу. Енорман скок цена прасетине очигледно није омео наше суграђане да се на трпези нађе макар килограм прасетине, уколико нису у могућности или немају потребе да испеку цело прасе.Ускрс прослављамо искључиво у породичном окружењу. На једном месту се окупи цела породица уз породични ручак. То је традиција. Свекрва јаја шара на традиционални начин док сам ја присталица модернијег начина, наравно у зависности од слободног времена.

Ускрс проводим у кругу породице. Са радошћу испоштујемо традицију и све обичаје. Фарбамо јаја, трпеза је тог дана богатија. Ја јаја фарбам на традиционални начин, док ћерке воле да испробају неке нове технике.

Ускрс је један велики Хришћански празник који славимо породично. Најлепши део је тај што је породица тада на окупу. Тих дана не путујемо нигде већ уживамо у породичној идили. Шарање јаја и поштовање традиције ми представља задовољство.

Ускрс ћу провести код куће, у кругу породице. Наравно, уз све обичаје који иду уз овај празник. Последњих година, у нашој кући јаја се фарбају на мало модернији начин.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept