(ВИДЕО) ПАЛАНЧАНИН СТЕФАН РАДОВАНОВИЋ ДОБИО ЕЛЕКТРОМОТОРНА ИНВАЛИДСКА КОЛИЦА У АКЦИЈИ „ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА“

Стефан Радовановић је двадесетдруго дете од почетка акције „Чепом до осмеха“ коме је уручена неопходна помоћ – електромоторна инвалидска колица.

За њега смо обезбедили електомоторна инвалидска колица, чија је вредност око 10 тона пластичних чепова, наводе организатори акције.

Стефан је дивно дете, које болује од мишићне дистрофије, што га не спречава да буде весео и дружељубив дечак, који се најрађе дружи са другарима Урошем и Алексом. Поред људи воли и животиње, посебно свог кућног љубимца, од кога се не одваја. Вредан је ученик, а са школским обавезама му помажу брат Слоба и сестра Теа. Његови снови су разнолики и он од њих не одустаје, а сања да прохода, отвори аутомеханичарску радњу, упозна Новака Ђоковића и одигра са њим тениски меч.

Сама акција настала је 2012. године на иницијативу дипломираног еколога Вање Петковић која је током својих студија дошла на идеју о рециклажи пластичних чепова, која води ка заштити животне средине, али и буђењу свести грађана, првенствено деце.

Акција има крајње хуманитарни карактер, а средства обезбеђена рециклажом усмерена су на децу са инвалидитетом или са неком сметњом у развоју.

Средства од скупљених чепова користе се за куповину специјално израђених помагала која им омогућавају олакшану свакодневицу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-palancanin-stefan-radovanovic-dobio-elektromotorna-invalidska-kolica-u-akciji-cepom-do-osmeha/

1 comment

    • Sss on 22/02/2018 at 08:32

    Bravo! Akcija za pohvalu.

Komentari su onemogućeni.