(ВИДЕО) ПАО ПРВИ СНЕГ У ПАЛАНЦИ ОВЕ ГОДИНЕ, ОПРЕЗ ЗБОГ ВЛАЖНИХ КОЛОВОЗА

Како су и најавили из РХМЗ у току јутра и пре поднева у нижим пределима је време облачно, местимично са кишом, понегде и суснежицом, а у брдско-планинским пределима са снегом.

И у Паланци је око 14 часова почео да пада крупан снег, додуше воден који се брзо и отопио обзиром да је тренутна температура ваздуха у Паланци 2 степена.

Према наводима РХМЗ, у суботу ће доћи до слабљења, на северу престанак падавина, а у недељу поново појачање и стварање мањег снежног покривача и у нижим пределима, на планинама повећање.

У недељу после подне и у понедељак очекује се делимично отапање снежног покривача, нарочито на југу.

Јавно предузеће „Путеви Србије“ апелује на возаче да опрезно возе због влажних коловоза и расквашеног снега на многим деоницама.

Нa путним правцима I приоритета/А категорије одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметра на територији Београда, Ивањице, Косова, Ниша, Новог Пазара, Ваљева, Зајечара.

На државним путевима II приоритета/Б и III приоритета/Ц категорије одржавања коловози су влажни такође у нижим пределима, а снега у расквашеном стању до пет центиметра има на територији Београда, Ивањице, Колубаре, Косова, Крушевца, Мачве, Ниша, Врања, Новог Пазара, Пожеге и Зајечара.

„Путеви“ такође упозоравају на опрез због појаве магле и поледице, поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на мостовима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-pao-prvi-sneg-u-palanci-ove-godine-oprez-zbog-vlaznih-kolovoza/