Početna » (ВИДЕО) ПАЖЉИВКО ПОДСЕТИО ПАЛАНАЧКЕ ПРВАКЕ НА САОБРАЋАЈНА ПРАВИЛА

(ВИДЕО) ПАЖЉИВКО ПОДСЕТИО ПАЛАНАЧКЕ ПРВАКЕ НА САОБРАЋАЈНА ПРАВИЛА

од Паланка данас
0 Коментар

У хали ОШ „Вук Караџић” у Смедеревској Паланци данас је одиграна представа ,,Пажљивкова правила у саобраћају“ за ученике првог разреда основних школа са територије општине Смедеревска Палана.
Акцију усмерену ка повећању безбедности деце у саобраћају спроводи Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, а подржава Општина Смедерревска Паланка. Основни циљ је осамостаљивање деце у саобраћају, повећање њихове безбедности и стицање добрих навика од најмлађег узраста.

Представа “Пажљивкова правила у саобраћају” је саобраћајно едукативни час који обрађује теме безбедног учествовања деце у саобраћају. Пажљивко је дечак (маскота) и кроз представу указује деци на пожељне навике које треба да усвоје како би у саобраћају учествовали на безбедан начин. Пажљивко је деци објаснио како треба да се понашају у типичним саобраћајним ситуацијама у којима се често налазе, постављао питања, комуницирао са њима и позивао да активно учествују у представи.

Сваки учесник у саобраћају дужан је да поштује саобраћајна правила и да поступа у складу са њима. Правила саобраћаја уређена су Законом о безбедности саобраћаја на путевима.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept